Repere

210

Indicele FAO pentru alimente a crescut din nou

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit ultimului raport, indicele FAO al prețurilor la alimente (FFPI) a fost de 118,3 puncte în martie 2024, în creștere cu 1,3 puncte (1,1 la sută) față de nivelul revizuit din februarie, deoarece creșterile indicilor prețurilor pentru uleiurile vegetale, produsele lactate și carnea au compensat puțin mai mult decât scăderile din cele pentru zahar si cereale.

Indicele, deși a înregistrat o primă creștere în martie, după o tendință de scădere de șapte luni, a scăzut cu 9,9 puncte (7,7%) față de valoarea corespunzătoare cu un an în urmă.

Indicele FAO al prețurilor zahărului a fost în medie de 133,1 puncte în martie, în scădere cu 7,6 puncte (5,4 la sută) față de februarie, după două creșteri lunare consecutive, dar tot în creștere cu 6,1 puncte (4,8 la sută) față de valoarea sa de acum un an.

Scăderea din martie a cotațiilor internaționale ale prețului zahărului a fost determinată în principal de revizuirea ascendentă a prognozei producției de zahăr pentru 2023/24 în India și de ritmul îmbunătățit al recoltei de zahăr din Thailanda în etapa finală a sezonului.

Exporturile mari din Brazilia au afectat și prețurile mondiale la zahăr. Cu toate acestea, îngrijorările persistente cu privire la recolta din Brazilia, afectate negativ de condițiile meteorologice uscate prelungite, au continuat să exacerbeze sezonier.

De asemenea, prețurile internaționale mai ridicate ale țițeiului au contribuit și la limitarea scăderii prețurilor mondiale la zahăr. (Foto: Freepik)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2