TehnologiiRepere

251

39 de produse alimentare și băuturi din Romania premiate internațional

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Juriul International Taste Institute, format din unii dintre cei mai buni chefi și somelieri din lume, a premiat 2.350 de produse alimentare și băuturi cu premiul „Superior Taste Award 2022”.

In întreaga lume, producătorii de alimente și băuturi investesc semnificativ în calitatea și gustul produselor lor. 2022 a arătat o creștere puternică a numărului de produse supuse evaluărilor noastre de gust, în special la produsele legate de sănătate și dezvoltare durabilă. Printre produsele premiate, 39 provin din Romania, cu o creștere de 25% față de ediția precedentă.

Superior Taste Award

2.350 produse au primit certificarea “Superior Taste Award”, aceasta fiind acordată produselor care îndeplinesc sau depășesc (scor de degustare peste 70%) așteptările juriului. Produsele premiate sunt bine făcute, echilibrate și delicioase. În fiecare an, mii de produse sunt evaluate, în timp ce doar cele mai bune sunt premiate. O listă a produselor premiate în 2022 poate fi găsită pe site-ul International Taste Institute la www.taste-institute.com

Creșterea prezenței produselor romanești :

21 de produse din categoria băuturilor si 18 din categoria produselor alimentare

Produsele romanești sunt apreciate si recunoscute la nivel internațional.

La nivel regional, Romania se află printre primele 5 țări premiate de către juriul prestigios de la International Taste Institute.

Producatorii romani sunt din ce in ce mai atenți la calitatea ingredientelor utilizate, căutand in permanență imbunatațirea produselor și adaptarea acestora la noile tendințe din piață. Press Release 2022 Superior Taste Award results ADRIAN DUMITRESCU - [email protected]  

International Taste Institute, rue Colonel Bourg 105A, 1140 Brussels, Belgium Tel +32 (0)2 372 34 22 – VAT: BE 0867 327 874

Premiile Prestige :

17 premii Diamond Taste Award au fost acordate in acest an – Acest premiu este oferit doar produselor ce au fost premiate cu 3 stele timp de 7 ori, pe o perioada de 10 ani. In Romania, avem doar unul singur, pentru AUR’A – apa minerala naturala.

"Making the world a tastier place"

Alan Coxon, președinte al juriului Chefilor de la International Taste Institute:

„Chefi de top din întreaga lume, reprezentând toate asociațiile culinare de top, chefi cu stele Michelin, MOF, bucătari pentru președinți și case regale, toți se adună pentru a evalua produsele de larg consum din întreaga lume. Este o bucurie să împărtășești astfel de momente speciale cu oameni atât de pasionați, toți adunați împreună din dragostea pentru mâncare, produse și profesie.”

Aducând experiența lor din gastronomie pentru a servi industria alimentară și a băuturilor, juriul nostru ajută și încurajează producătorii să-și sporească calitatea gustativă a produselor lor, contribuind la misiunea noastră de a face lumea un loc mai gustos.

Sanatoase, dar si mai gustoase

În 2022, am observat din nou o creștere puternică a participărilor pentru produsele legate de sănătate și dezvoltare durabilă. A existat o creștere de două cifre a alternativelor la carne și lactate pe bază de plante, fără gluten și a produselor vegane.

Gustul este cheia pentru aceste categorii. Un studiu din 2022 realizat de Ingredion Proprietary Research a arătat că 53% dintre cumpărătorii de produse pe bază de plante, alternative la carne, consideră gustul drept cel mai important criteriu de cumpărare, cu mult înaintea celorlalte criterii „nutritiv”, „marcă recunoscută” sau „convenabil”.

Eric de Spoelberch, CEO al International Taste Institute: „A face produse sănătoase, dar și gustoase, este o provocare uriașă pentru industria alimentară. Suntem extrem de bucuroși să vedem că un număr tot mai mare de produse vegane sau pe bază de plante au fost supuse evaluărilor noastre în

acest an, iar multe dintre acestea au fost premiate de juriul nostru. O îmbunătățire puternică față de anii precedenți, demonstrând că producătorii investesc semnificativ în calitatea gustativă a acestor produse”. Press Release 2022 Superior Taste Award results ADRIAN DUMITRESCU - [email protected]

Despre International Taste Institute

Fondat în 2005 și cu sediul la Bruxelles, Belgia, acesta evaluează și certifică gustul alimentelor și băuturilor din întreaga lume. Juriul său este format din peste 200 de Chefi și Somelieri renumiți din 15 asociații culinare si de somelieri din toată Europa.

De-a lungul anilor, peste 20.000 de produse au fost certificate de juriul nostru, care include chefi și somelieri prestigioși precum Ferran Centelles (somelier șef la Fundația El Bulli), Gabi Lucas (cel mai bun somelier al Spaniei 2021), Alain Nonnet ( 2 stele Michelin timp de 36 de ani), Gaetano Raguni (câștigătorul Italiei pentru Bocuse d'Or 2017), Bernard Vaussion (șef bucătar al președintelui Franței) și Cristina Figueira (1 stea Michelin), printre mulți alți chefi și somelieri recunocuti si apreciati la nivel mondial.

International Taste Institute efectuează o evaluare senzorială obiectivă: juriul urmează o metodologie riguroasă de degustare in orb, prin care mostrele produselor sunt anonimizate pentru a evita orice greseala de punctare. Pe lângă notarea performanței produsului în conformitate cu cele 5 criterii senzoriale standard, juriul oferă comentarii și sugestii pentru îmbunătățirea ulterioară a produsului precum și „food pairing”.

Numele produselor premiate și ale producătorilor sunt disponibile pe www.taste-institute.com .

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2