TehnologiiȘtiri

317

ACE a publicat liniile directoare de „Design pentru reciclare”

autor

MeetMilk.ro

distribuie

ACE, Alianța pentru Cutiile de Băuturi și Mediu, a publicat un set de linii directoare „design pentru reciclare” (DfR), prin care încearcă să prezinte o viziune circulară, pozitivă pentru clima și regenerabilă pentru industria ambalajelor, după cum notează European Supermarket Magazine.

Orientările vor oferi îndrumări tehnice producătorilor de cutii pentru băuturi, a spus acesta, permițându-le să identifice materialele de ambalare necesare care sunt compatibile cu procesele de reciclare existente, precum și să exploreze modul în care poate fi optimizată reciclabilitatea cutiilor pentru băuturi.

Acesta a adăugat că orientările sunt complementare cu orientările 4evergreen DfR publicate anterior pentru procesele standard de reciclare și vor alimenta viitoarele orientări 4evergreen pentru procese îmbunătățite, cum ar fi instalațiile specializate de reciclare.

Compozitia materialului

„Cutiile pentru băuturi sunt reciclate în întreaga UE”, a comentat Annick Carpentier, director general al ACE. „Prin oferirea de linii directoare cu privire la compoziția materialului din cutiile de băuturi și modul în care acestea ar trebui proiectate pentru reciclare, industria continuă să-și demonstreze angajamentul de a crește reciclabilitatea cutiilor de băuturi.

„Instrucțiunile de proiectare pentru reciclare reprezintă o bază solidă pentru a defini capacitatea de reciclare a ambalajelor.”

ACE a spus că liniile directoare au fost elaborate în consultare cu părțile interesate vizate, inclusiv reciclatorii, operatorii de gestionare a deșeurilor și furnizorii de tehnologie și se bazează pe „judecata expertului”.

Pe măsură ce tehnologiile de sortare și reciclare se dezvoltă și aduc inovație pe piață, cerințele legale evoluează în paralel, a spus grupul, adăugând că „s-a angajat” să revizuiască anual ghidurile pe măsură ce se dezvoltă.

Despre ACE

Membrii ACE includ producătorii de carton pentru băuturi Tetra Pak, SIG Combibloc și Elopak, în timp ce aproximativ 98% din cartonul utilizat de membrii ACE pentru a produce cutii de băuturi în Europa este produs de Stora Enso în Skoghall (Suedia) și Imatra (Finlanda) și Billerud. în Gävle și Frövi (Suedia), care sunt, de asemenea, membri ai ACE.

Potrivit grupului, acesta oferă o „platformă europeană pentru producătorii de carton pentru băuturi și furnizorii lor de carton pentru a evalua și profila cutiile de băuturi ca o soluție de ambalare sigură, circulară și durabilă, cu beneficii reduse de carbon”.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2