TehnologiiȘtiri

256

Ambalaje 100% reciclabile în toată Europa, pentru paste făinoase

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Compania alimentară italiană Barilla intenționează să lanseze ambalaje 100% reciclabile în toată Europa, după o încercare de succes în Marea Britanie, informează BackeryNews.

Noul ambalaj va fi implementat într-o gamă largă de produse, inclusiv penne, fusilli, spaghete, lasagne, linguine, tortiglioni și mezze penne tricolore. Inițiativa va ajuta Barilla să reducă utilizarea plasticului cu aproximativ 126.000 de kilograme până la sfârșitul anului 2022, se arată în comunicat.

Alberto Costella, manager de marketing pentru piețele de export la Barilla, a comentat: „La Barilla, credem că, ca brand global, este de datoria noastră să dăm un exemplu și să facem tot ce ne stă în putință pentru a dezvolta soluții mai durabile.

„Acum, mai mult ca niciodată, sustenabilitatea este o chestiune de urgență și de aceea este o parte integrantă a ceea ce suntem. Tot ceea ce facem asigură un lanț de aprovizionare durabil, de la câmp până la furculiță.”

Compania italiană a făcut investiții semnificative în dezvoltarea noului său ambalaj fără plastic și pune în aplicare măsuri pentru a-și reduce impactul asupra mediului.

Ca parte a motto-ului său „Bun pentru tine, bine pentru planetă”, Barilla folosește carton provenit din păduri gestionate în mod responsabil.

Noul Barilla Blue Box, complet reciclabil, este fabricat din fibră virgină pentru a asigura calitatea și siguranța produsului.

Ambalajul conține instrucțiuni și ajutoare vizuale care corespund măsurilor adecvate de reciclare pentru a asigura o eliminare ușoară.

Un studiu realizat de Centrul de Cercetare Tehnică (VTT) din Finlanda a dezvăluit că parteneriatele public-privat vor fi necesare pentru a conduce la schimbarea sistemică în reciclarea ambalajelor alimentare în următorii ani.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2