TehnologiiȘtiri

200

Ambalajele din plastic provoacă mai multe deșeuri alimentare

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Un castravete sau o salată verde într-un ambalaj de plastic se păstrează mai mult timp, susțin multe supermarketuri. Un studiu britanic, citat e RetailDetail, susține contrariul: de fapt provoacă mai multă risipă de alimente.

Menținerea la rece este cea mai importantă

Ideea că ambalajele din plastic de unică folosință păstrează fructele și legumele proaspete mai mult timp este greșită. Aceasta este concluzia organizației britanice de sustenabilitate Wrap după un studiu de un an și jumătate.

Organizația a investigat perioada de valabilitate a merelor, bananelor, broccoli, castraveților și cartofilor, atât în ​​vrac, cât și învelite în plastic.

Păstrarea alimentelor proaspete la rece (mai puțin de cinci grade) este mult mai importantă decât dacă sunt ambalate sau nu. Merele s-au ținut bine la frigider luni de zile și alte produse zile.

Ambalajul din plastic a făcut o diferență mică sau deloc, a declarat Marcus Gover, directorul general al Wrap, pentru The Guardian.

Mai multe deșeuri la coș

Dimpotrivă, ambalajul duce adesea la mai multă risipă alimentară. Oamenii sunt nevoiți să cumpere mai mult decât au nevoie, așa că mai multe fructe și legume ajung să fie aruncate.

Un alt avantaj al alimentelor neambalate este că nu există o dată de expirare, astfel încât consumatorii își folosesc propria judecată în loc să urmărească orbește data de pe ambalaj. Una din zece persoane aruncă mâncarea și alimentele doar pe baza datei, susține Gover.

Dacă cele cinci produse studiate ar fi vândute în vrac și fără date de expirare, peste 10.300 de tone de plastic și aproximativ 100.000 de tone de alimente s-ar economisi în fiecare an.

Prin urmare, organizația începe discuții cu Agenția pentru Standarde Alimentare din Marea Britanie și cu industria pentru a vinde numai fructe și legume în vrac în supermarketuri până în 2025. În Franța, anul trecut a fost introdusă o interdicție privind ambalajele din plastic pentru alimente proaspete.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2