154
Intr-un interviu acordat Revistei Piata de doamna Angelica smil, Director General al companiei Salbac, aceasta a opinat ca piata produselor crud-uscate este in crestere, iar aceasta crestere se va mentine si in urmatorii ani. Sa luam exemplu Salamul de Sibiu - in Romania se consuma lunar aproape 140 de tone, din care putin peste 50% este reprezentat de Salamul de Sibiu fabricat de Salbac. In cadrul categoriei de preparate din carne, segmentul de crud-uscate va creste in pondere de la 10% la 20%. Important de mentionat este faptul ca aceasta crestere accelerata a pietei de crud-uscate vine si din extinderea marcilor private ale retailerilor. Referitor la evolutia activitatii pe care o conduce la Salbac, aceasta a completat: In 2009, piata fiert-afumatelor era undeva la 250 de mii de tone, iar acum undeva la 170 de mii. Vorbim, asadar de o scadere de circa 30%. In cadrul categoriei fiert-afumate avem de restructurat grupele de produse. Am restrans portofoliul pentru ca, desi avem produse de foarte buna calitate, nu reusim sa facem fata concurentei din punct de vedere al pretului. Exista inca producatori care vin cu niste preturi incredibil de mici in piata, ceea ce reprezinta o enigma din punct de vedere al costurilor si al modului in care se obtin acele produse. Mai multe, pewww.revista-piata.ro