TehnologiiȘtiri

153

ANPC: Videoconferință cu unii dintre principalii actori din Industria Alimentară

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a găzduit dezbaterea publică pentru proiectul de Ordin privind comercializarea pâinii și a produselor de panificație vrac.

La întâlnirea care s-a desfășurat în format videoconferință au participat reprezentanți ai patronatelor din industria de panificație, ai marilor rețele comerciale, ai Ministerului Agriculturii, ai ANSVSA, ai asociațiilor de consumatori, și ai presei.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a fost reprezentată de către președinte Eduardt Cozminschi și director general Paul Anghel.

În cadrul dezbaterii, au fost prezentate observații și propuneri asupra proiectului de ordin, atât cu caracter general, cât și punctuale, tehnice.

Concluziile rezultate în urma consultărilor vor fi analizate și valorificate la nivelul Autorității astfel încât actul normativ ce urmează a fi emis să asigure o mai bună protecție a sănătății și vieții consumatorilor din România, precum și informarea acestora cu privire la substanțele sau produsele care pot cauza alergii sau intoleranță în cazul pâinii și a produselor de panificație comercializate în vrac.

Proiectul de Ordin va fi supus procedurii de notificare prevăzută de Directiva(UE) 2015/1535 referitoare la furnizarea de informații în domeniul reglementărilor tehnice și al normelor privind serviciile societății informaționale.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2