TehnologiiRepere

194

AZM la Conferința Regională "Dezvoltare Regională prin servicii, Destinații turistice și Bio Agricultură"

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Agenția Națională a Zonei Montane a fost prezentă la Pensiunea Cheile Oltețului din localitatea Polovragi la Conferința Regională "Dezvoltare Regională prin servicii, Destinații turistice și Bio Agricultură".

Doamna Veronica Țaran - Baciu, director general al Agenției Naționale a Zonei Montane, alături de colegii de la Oficiile de Dezvoltare Montană din zona Olteniei - Șișești, Tismana si Vaideeni, a susținut prezentarea ”Agricultura Ecologica în zona montană – punerea în valoare a produselor certificate pe scheme de calitate”, fiind și reprezentantul Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale la acest eveniment.

Cu această ocazie s-a constituit Asociația Patronală pentru Turism Oltenia care va dezvolta Organizația de Management al Destinației Turistice în Regiunea Olteniei, precum și a primului Grup European de Cooperare Teritorială din România, format din Oltenia, Banat, trei regiuni din Bulgaria, trei regiuni din Serbia și o regiune din Croația.

Agenda de lucru a întâlnirii a strâns un auditoriu de peste 90 de persoane, peste 35 de intervenienți din cadrul Guvernului României, ministerelor de resort, președinți ai Consiliilor județene din Oltenia, primari ai comunităților locale zonale, experți afaceri externe, cercetători și reprezentanți ai mediului universitar, experți în dezvoltare durabilă, arhitecți, experți în digitizare și IT, experți în branding și comunicare, reprezentanți ai autorităților locale din Serbia, proprietari de pensiuni, operatori în turism, fermieri, experți și cercetători în turism, precum și membrii Cluster BIO Oltenia, entitatea organizatoare a Conferinței.

“Nu suntem Constanța, nu suntem Brașov, dar suntem Oltenia și avem o identitate și vrem să o promovăm la nivel național și internațional. E o cale de a ne dezvolta ca regiune”, declara domnul Mitrica Valentin, Președintele Cluster-ului pe care îl felicităm și îi urăm mult succes in continuare.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2