Zona de nord a Bucureordm;tiului, dominata pana recent de circa 10 restaurante de lux, se deschide ?si catre businessurile de masa odata cu inaugurarea Berariei H in parcul Herastrau in toamna anului trecut ?si cu preluarea recenta a restaurantului Pescaruordm; in administrare de catre grupul City Grill, cea mai puternica afacere antreprenoriala din industria HoReCa. Cele doua restaurante mizeaza pe un business de volum care ar putea sa le aduca intr-un singur an afaceri de 10-12 mil. euro. Spre comparatie cele zece restaurante de lux din zona Herastrau au afaceri anuale cumulate de doua ori mai mici. Beraria H are in total 3.000 de locuri 1.000 la exterior ?si 2.000 la interior , iar restaurantul Pescaruordm; va avea dupa remodelare peste 800 de locuri inauntru ?si pe terasa. Cele doua sunt astfel businessuri de volum, care mizeaza pe un numar mare de clienti mai degraba decat pe o valoare ridicata a bonului mediu care variaza intre 50 ?si 80 de lei per persoana. Pana in toamna lui 2014, cand s-a deschis Beraria H, zona, in special malul lacului Herastrau dinspre ordf;oseaua Norshy;dushy;lui, era dominata de restaurante high-end, precum Casa di David, Ago sau Isoletta. Aici modelul de business este total diferit, respectiv numarul clientilor este mic, insa bonul mediu depaordm;eordm;te uneori 400 de lei de persoana, informeaza Ziarul financiar. Toate aceste restaurante concureaza la randul lor cu restaurantele de lux din centrul Capitalei, dintre acestea detasandu-se Casa Capsa, restaurantul hotelului Hilton, cele din Intercontinental, restaurantul Continental, dar si cu acelea din Centrul Vechi, acolo unde concurenta este mai mult decat acerba. Iar, daca vorbim despre berarii, sa spunem ca un foarte serios concurent al Berariei H, macar in privinta pretentiilor, este Gambrinus, localul fiind redeschis dupa o perioada de mai multi ani, in care cladirea a stat abandonata, pana cand a fost preluata prin asociere de un Fond de Investitii din Spania, care a efectuat lucrarile de reabilitare si renovare.