Campofrio Food Group a semnat impreuna cu producatorul de tehnologii de procesare a carnii EnWave un protocol de colaborare, prin care procesatorul european va achizitiona ultima tehnologie de uscare a produselor din carne. Sistemul, denumit REV, presupune utilizarea energiei radiante, in combinatie cu vacuumarea, pentru deshidratarea si uscarea produselor. Karl-Hinz Kiesel, Senior Vice-President al Diviziei de Operatiuni si Strategii al Campofrio, a declarat pentru FoodProductionDaily ca noua tehnologie va permite grupului sa dezvolte noi produse din gama snack-urilor din carne, precum si sa dezvolte gama de produse crud-uscate, atat de apreciate de consumatorii din Europa. La randul sau, Tim Durance, chairman al companiei EnWave, a declarat pentru sursa citata ca firma spaniola Campofrio este unul dintre producatorii de varf din Europa, decisi sa achizitioneze cele mai noi tehnologii, pentru a putea face cu succes concurentei cat mai acerbe de pe piata produselor din carne, precum si pentru a-si asigura o baza solida pentru dezvoltarea ulterioara. HS