TehnologiiȘtiri

243

Carlsberg testează sticlele reciclabile pe bază de fibre bio

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Producătorul danez de bere Carlsberg Group a început testarea noii sticle cu fibre, punând la dispoziția consumatorilor sticla de bere pe bază de materiale bio și complet reciclabilă, informeaza European Supermarket Magazine.

În conformitate cu concentrarea grupului asupra practicilor durabile, sticla oferă bere preparată cu orz organic și regenerativ.

Testare pilot

Testul, care este vital pentru accelerarea ambiției Carlsberg de a face din sticla de bere o realitate comercială, 8.000 de sticle de fibră vor fi prelevate pe opt piețe, inclusiv Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda, Regatul Unit, Polonia, Germania și Franța.

Sticlele vor fi disponibile la anumite festivaluri și evenimente emblematice, precum și la mostre specifice de produse, a menționat Carlsberg.

Testarea la această scară va permite producătorului de bere să adune feedback cu privire la experiențele oamenilor despre produs, ceea ce va ajuta următoarea generație de design.

Stephane Munch, VP dezvoltare grup la Carlsberg, a declarat: „Suntem încântați să aducem noua noastră sticlă de fibre în mâinile consumatorilor, permițându-le să experimenteze ei înșiși. Acest pilot va servi unui scop mai mare în testarea producției, performanței și reciclarea acestui produs la scară.”

Sticla cu fibre Carlsberg

O etapă semnificativă pentru sticla este căptușeala sa din polimer PEF pe bază de plante, care a fost dezvoltată de partenerul Carlsberg Avantium, un expert de top în chimia regenerabilă.

PEF este fabricat în întregime din materii prime naturale, este compatibil cu sistemele de reciclare a plasticului și se poate degrada în natură dacă ajunge în afara sistemelor naționale de reciclare.

PEF funcționează, de asemenea, ca o barieră între bere și învelișul exterior al fibrei, protejând gustul și aprinsul berii mai bine decât plasticul PET convențional pe bază de combustibili fosili.

Învelișul exterior al sticlei, produs de compania de ambalare Paboco, este alcătuit din fibre de lemn provenite din surse durabile și este, de asemenea, pe bază de bio.

Această coajă are, de asemenea, proprietăți izolatoare, care pot ajuta la menținerea berii mai rece pentru mai mult timp, în comparație cu cutiile sau sticlele de sticlă.

Sticla este 100% pe bază de bio, în afară de capac, care este necesar în prezent pentru a asigura calitatea produsului, iar împreună sticla și capacul sunt complet reciclabile.

În continuare, Paboco, Carlsberg și partenerii din comunitatea mai largă a sticlelor de hârtie explorează capace alternative de sticle pe bază de fibre, cu o soluție generică așteptată în 2023.

Producătorul danez de băuturi va continua dezvoltarea, împreună cu Avantium și Paboco, pentru a ajunge la o soluție personalizată 3.0, care este la fel de potrivită pentru ambalarea primară a berii, folosind feedback-ul consumatorilor din acest an și evoluțiile Paboco.

Practici durabile în procesul de fabricare a berii

Schimbările nu s-au limitat la sticla în sine, deoarece Carlsberg a îmbuteliat și o bere mai durabilă pentru testele sale pentru consumatori din 20272.

În colaborare cu furnizorul de malț de orz Soufflet, Carlsberg a produs o bere cu orz care a fost cultivată folosind practici agricole complet organice și regenerative.

Mai precis, culturile de acoperire au fost cultivate în câmpurile de orz organic pentru a contribui la unele beneficii suplimentare ale agriculturii regenerative.

În timp ce consumatorii se pot aștepta în continuare la același gust Carlsberg, metodele folosite pentru cultivarea orzului sunt destinate să îmbunătățească biodiversitatea terenurilor agricole, să îmbunătățească sănătatea solului și să crească captarea naturală a carbonului de către sol față de metodele agricole convenționale, a remarcat bererul.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2