TehnologiiȘtiri

187

Carlsberg trece la îmbutelierea berii în sticle produse cu emisii reduse de carbon

autor

MeetMilk.ro

distribuie

BeverageDaily notează că firma Carlsberg Marston’s Brewing Company a redus impactul de carbon al sticlelor pentru berea sa, cu 90%, trecând la îmbutelierea în recipiente produse cu emisii reduse.

În acest sens, compania a colaborat cu furnizorul de sticle Encirc, pentru a pune în circulație un milion de sticle în Marea Britanie cu Carlsberg Danish Pilsner.

Amprenta redusă de carbon a sticlelor a fost realizată datorită comutării cuptorului de sticlă pe biogaz, un combustibil regenerabil fabricat din materiale organice reziduale. Conținutul reciclat din sticlă a putut fi mărit până la 100%.

CMBC spune că sticla arată potențialul de a transforma sticla de la cel mai mic tip de ambalaj cu impact cu carbon. Sticlele de sticlă reprezintă în prezent aproximativ 10% din emisiile totale din lanțul valoric al companiei.

Carlsberg Marston’s Brewing Company este formată dintr-o societate mixtă între Carlsberg UK și Marston’s PLC, ambii acționari. Deține și operează o rețea de fabrici de bere și distribuție în Marea Britanie, cu mărci de top, printre care Carlsberg Danish Pilsner, Hobgoblin, Marston’s Pedigree, Tetley’s, Wainwright și 61 Deep.

Programul Împreună către ZERO al lui Carlsberg încearcă să obțină o amprentă zero de carbon, iar CMBC spune că noua sticlă are un „potențial semnificativ” pentru a susține ținta producătorului de bere.

Alte inovații de ambalare de la Carlsberg Marston’s Brewing Company includ reproiectarea sticlelor pentru relansarea din 2019 a Carlsberg Danish Pilsner în Marea Britanie pentru a le face mai ușoare cu 10 g (economisind mai mult de 130 de tone de sticlă în primul an).

Sam Brakes, Senior Procurement Manager, Carlsberg Marston’s Brewing Company, spune că obiectivele pot fi îndeplinite numai lucrând împreună cu furnizori precum Encirc.

„Acest proces are un potențial imens, transformând sticla de la cel mai mic format de ambalare cu impact de carbon la cel mai mic. Suntem mândri că lucrăm cu pionieri în industrie, contribuim la dezvoltarea unui viitor cu emisii reduse de carbon și mergem împreună către ZERO. ”

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2