204
Cartofii, ouale, zaharul, citricele ?si conservele de legume au fost alimentele care s-au ieftinit cel mai mult in luna iunie comparativ cu luna mai, in conditiile in care preturile alimentelor au scazut, pe ansamblu, cu peste 0,7% in intervalul mentionat, potrivit datelor publicate joi de Institutul National de Statistica /INS/. Pretul cartofilor a scazut in iunie 2014 cu 9,5% fata de luna mai 2014, fiind mai mic cu 7% ?si decat pretul inregistrat cu un an in urma.Conservele de legume ?si legumele altele decat cartofii, fasolea ?si leguminoasele s-au ieftinit cu 6%, ouale - cu 4%, citricele - cu 2,5%, iar zaharul - cu 2,7%. Pe de alta parte, mierea s-a scumpit cu 1%, iar fructele proaspete - cu 0,43%. La marfurile nealimentare, statisticile consemneaza scaderi de preturi in luna iunie la butelii - 0,02%, autoturisme ?si piese de schimb - 0,4%, in timp ce incaltamintea s-a scumpit cu 0,25%, tesaturile - cu 0,18%, iar combustibilii - cu 0,17%.La servicii, au scazut preturile la transportul aerian ?si serviciile de poordm;ta ?si telecomunicatii, cu 0,7% ?si respectiv 0,5%, in timp ce transportul interurban s-a scumpit cu 0,10%, cazarea in unitatile hoteliere - cu 0,27%, iar serviciile cu caracter industrial - cu 0,21%. Mai multe, pe www.economica.net