145
Comitetul permanent pentru lantul alimentar ?si sanatatea animala SCFCAH a dat luni unda verde utilizarii bicarbonatului de sodiu in prepararea micilor, in urma unui vot favorabil care permite includerea aditivilor necesari pastei de mici in legislatia actuala a UE, au declarat pentru Agerpres surse concordante de la Bruxelles. Efectul principal al votului de luni este ca producatorii vor putea exporta micii, daca in perioada urmatoare votului nu vor fi inaintate obiectii. In prezent, micii pot fi produ?si ?si comercializati in Romania in baza unei derogari, intrucat aditivii utilizati la prepararea lor nu figureaza in anexa II a Regulamentului 1333/2008, amendata in mai multe randuri. Conform Asociatiei Romane a Carnii ARC , cele doua ingrediente care aveau nevoie de autorizare pentru a fi utilizate in prepararea micilor erau bicarbonatul de sodiu E 500 ?si carminul E 120 . SCFCAH nu a supus la vot chestiunea autorizarii acestor aditivi in prepararea micilor la reuniunea din 20 februarie, intrucat mai multe state membre au fost nemultumite ca nu puteau beneficiau de masuri similare de protectie pentru alte produse comercializate pe teritoriul lor ?si nu s-a putut intruni majoritatea calificata necesara. Mai multe, pe www.agerpres.ro