TehnologiiȘtiri

263

Coasta de Fildeș va mări prețul la cacao din recolta 2023/24

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Coasta de Fildeș a început să vândă contracte de cacao pentru sezonul 2023/24 cu o primă mărită pentru prima dată în trei ani, au declarat surse din industrie, deoarece autoritatea de reglementare încearcă să sprijine fermierii.

Cargill, principalul importator

Autoritatea de reglementare a țării, Consiliul pentru cafea și cacao (CCC), a vândut până acum 25.000 de tone în contracte futures de export de cacao către comerciantul global de mărfuri Cargill Inc, au declarat două surse la CCC și una de la Cargill pentru Reuters.

Coasta de Fildeș și Ghana, cei mai mari producători de cacao din lume, impun două prime asupra boabelor lor, menite să crească prețurile plătite fermierilor săraci pentru a le crește veniturile.

Cu toate acestea, o primă, cunoscută sub numele de diferența de origine, a scăzut sub zero în ultimii ani sub presiunea comercianților, anulând efectiv o parte a unei alte prime, diferența de venit de viață de 400 USD pe tonă (LID).

Cele două țări din Africa de Vest au făcut echipă și au declarat în iulie că nu vor mai vinde cacao cu o diferență de origine negativă, pe măsură ce își intensifică eforturile pentru a combate sărăcia fermierilor. Coasta de Fildeș și-a ridicat diferența de origine la zero în august de la -125 de lire sterline pe tonă anterior, iar contractele cu Cargill sunt primele pe care le-a vândut cu noua primă.

Un venit decent pentru fermieri

„Vineri am cumpărat 25.000 de tone cu CCC pentru sezonul următor (2023/24), arătând angajamentul nostru de a sprijini țările producătoare în eforturile lor de a oferi un preț decent fermierilor”, a declarat o sursă Cargill, sub rezerva anonimatului.

Două surse de la CCC au confirmat înțelegerea, spunând că este prima vânzare a sezonului 2023/24 și prima dată când Coasta de Fildeș a vândut contracte de cacao cu o diferență de origine nenegativă de la introducerea LID în 2019/2020.

„Aceste primele vânzări din sezonul 2023/24 reafirmă că industria ne-a înțeles poziția”, a spus o sursă de la CCC.

"Pentru noi nu se mai pune problema să vindem cacao către multinaționale și producători de ciocolată cu diferență de origine negativă ca în trecut. Asta s-a terminat", a spus el.

Directorul general al CCC, Yves Brahima Kone, se află la Roma pentru o întâlnire a Asociației Europene de Cacao (ECA), unde va transmite mesajul producătorilor, au spus sursele.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2