TehnologiiȘtiri

343

Comisia Europeană a actualizat condițiile de utilizare a uleiului Calanus

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Comisia Europeană (CE) a actualizat condițiile de utilizare, cerințele de etichetare și specificațiile noului ulei alimentar Calanus finmarchicus, un extract bogat în Omega-3 despre care se spune că are efecte favorabile asupra metabolismului, informează NutraIngredients.

Reglementări mai precise

Documentul, care apare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, prezintă modificări ale recomandărilor existente și include niveluri maxime permise pentru grupurile de populație.

Pentru suplimentele alimentare, cu excepția suplimentelor alimentare pentru sugari și copii mici, pentru populația generală este permis un nivel maxim de un gram pe zi (g/zi).

Cantitatea presupune un nivel de ester de astaxantină mai mic de 0,1%, rezultând mai puțin de un miligram (mg) de astaxantină pe zi. Pentru populația generală cu vârsta peste 14 ani, un nivel maxim de 2,3 g/zi este acum permis.

Cantitatea presupune, de asemenea, un nivel de ester de astaxantină variind de la 0,1% la mai puțin de 0,25%, rezultând mai puțin de 5,75 mg astaxantină pe zi.

Cerințe de etichetare

Cerințe suplimentare specifice de etichetare ar trebui să instruiască consumatorii să nu consume ulei de Calanus finmarchicus dacă alte suplimente alimentare care conțin esteri de astaxantină sunt consumate în aceeași zi.

Eticheta necesită, de asemenea, instrucțiuni pentru a nu permite sugarilor și copiilor mai mici de 3 ani să consume uleiul sau de către copiii mai mici de 14 ani, dacă ingredientul conține mai mult de 0,1% astaxantină.

Uleiul de Calanus finmarchicus este un ulei de culoare rubin, ușor vâscos, cu un ușor miros de crustacee, extras din crustacee (zooplanctonul marin) Calanus finmarchicus.

Ingredientul constă în principal din esteri de ceară (de obicei peste 85%) cu cantități minore de trigliceride și alte lipide neutre.

Studii cu ulei de calanus

Suplimentele cu ulei de calanus au făcut obiectul unor studii care indică rolul său în îmbunătățirea măsurilor de metabolism al glucozei și rezistență la insulină la persoanele obeze.

Scriind în Nutrients, oamenii de știință de la Universitatea Leibniz din Hanovra și de la Facultatea de Medicină din Hanovra au raportat că 12 săptămâni de suplimente cu ulei de calanus au dus la reduceri semnificative ale insulinei plasmatice a jeun și ale HOMA-IR la persoanele obeze.

Îmbunătățiri semnificative ale indicelui hepatic de rezistență la insulină (HIRI) au fost, de asemenea, raportate de la suplimentarea cu ulei de Calanus, dar nu s-au observat efecte asupra altor măsuri, cum ar fi HbA1c.

O echipă din Norvegia a arătat, de asemenea, că suplimentarea cu ulei de calanus a dus la suprareprezentarea Lactobacillus și Streptococcus - două tulpini adesea legate de pierderea în greutate și antiinflamație.

Consumul de ulei a dus, de asemenea, la o subreprezentare a Bilophila, un gen care s-a dovedit a crește la consumul de diete bogate în grăsimi animale saturate și asociat cu bolile inflamatorii intestinale.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2