Știri

120

Conceptul Raw Vegan castiga tot mai mult teren

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Conceptul Raw Vegan castiga tot mai mult teren in Romania, deschizandu-se tot mai multe restaurante de acest gen si atragand tot mai multi clienti, adepti ai acestui stil de alimentatie. Unul distre investitorii intr-o astfel de afacere este doamna Fadia al Atar, care conduce de aproape doi ani ?si jumatate un restaurant raw vegan in apropiere de Piata Dorobantilor din Capitala. Aceasta a investit in conceptul Rawdia in jur de 60.000 de euro pentru a amenaja un spatiu pe care deja il detinea la subsolul unei cladiri, insa dupa aproximativ un an businessul a inceput sa se sustina singur. Anul trecut, Rawdia a avut afaceri de peste 33.000 de euro ?si un profit mai mare de 22.000 de euro, potrivit datelor de la Ministerul de Finante, citat de . Eu conduceam inainte un business alaturi de sotul meu, insa nu era chiar ce imi doream ?si nici nu m-a incantat ideea roshy;lului de casnica. Deja aderasem la un stil de viata sanatos ?si m-am gandit ca ?si alti oameni simt nevoia sa manance mai sashy;natos. Rawdia a pornit initial ca un concept de tip laquo;take awayraquo; pentru corporatiordm;ti, in principiu, care nu au suficient timp sa gateasca acasa ?si sa ia la job un pachet, spune Fadia al Atar. Ea precizeaza ca initial Rawdia se intindea doar pe spashy;tiul pe care functioneaza acum bucataria restaurantului, preshy;pashy;ratele fiind produse in fiecare zi ?si pozitionate intr-un frigider din care clientii se serveau. Dupa ordm;ase luni insa, anshy;treshy;prenoarea a fost nevoita sa exshy;tinda suprafata in urma cererilor venite din partea clientilor ?si sa ajunga la capacitatea din prezent. Fadia al Atar nu a preshy;cishy;zat la ce cifra de afaceri va ajung Rawdia la finalul acestui an, insa sustine ca vanzarile din 2014 le-au depa?sit de mult pe cele de anul trecut. Adica, in preshy;zent, inshy;casarile restaushy;ranshy;tushy;lui dinshy;tr-o zi sunt cam cu 1.000 de lei mai mari decat cele din 2013. Cea mai mare parte a clienshy;tilor prefera sa cumshy;pere insa tot in regim take away, dar la pranz toate meshy;sele resshy;taushy;rantului sunt ocushy;pashy;te. Rawshy;dia are in prezent meshy;niu doar pentru micul deshy;jun, inshy;sa poate furshy;nishy;za mese ?si penshy;tru pranz ?si cishy;na pe baza de abonashy;ment. Un mic deshy;jun costa 32 de lei, iar un meshy;niu poate sa varieshy;ze de la 30 de lei penshy;tru pranz pashy;na la 70 de lei include cina, un deshy;sert ?si o bautushy;ra . O parte din ingredientele pe care Rawshy;dia le foshy;loseordm;te la preshy;pararea produselor caju sau migshy;dashy;le provin din afara tarii prin furnizori , iar altele cum ar fi leshy;gushy;mele ?si fructele sunt cumparate de la mici producatori locali. Nu pot sa spun ca mi-a fost foarte greu, pentru ca una dintre cheltuielile cele mai mari ?si cele mai presante, chiria, a fost inexistenta pentru mine, deja aveam spatiul. Angajatii i-am gasit destul de repede, chiar nu am dat decat un singur anunt de recrutare pana acum pentru un job de ordm;ofer. Sigur, este mai greu de gestionat relatia cu oamenii ?si businessul in sine, pentru ca eu nu sunt manager de meserie, dar le-am invatat in timp, explica antreprenoarea care conduce o afacere cu opt angajati.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2