TehnologiiRepere

199

Conducerea MADR a participat la Expoziția produselor agro-alimentare macedonene

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Aurel Simion, a participat la deschiderea expoziției “Săptămâna Produselor din Republica Macedonia de Nord”, organizată de Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București și Ambasada Republicii Macedonia de Nord în România.

În intervenția de deschidere, secretarul de stat Aurel Simion a reliefat importanța agriculturii care reprezintă o prioritate pentru ambele țări și care este una din cele mai valoroase resurse pe care le au astăzi România și Macedonia de Nord. De asemenea, a subliniat că este necesară facilitarea colaborării dintre reprezentanții mediului de afaceri din cele două țări.

Împreună cu Arjanit Hoxha, ministru al agriculturii, pădurilor și gospodăririi apelor din Macedonia de Nord, au discutat despre dinamizarea relațiilor româno-macedonene și despre cum pot instituțiile guvernamentale sprijini și găsi soluții în crearea unui mediu favorabil proiectelor și programelor din domeniul agro-alimentar.

Cei doi demnitari și-au exprimat convingerea că promovarea de produse agro-alimentare în ambele țări va duce la o mai bună cunoaștere a acestora de către consumatorii români și macedoneni și că doar printr-o strânsă colaborare vor reuși să crească nivelului investițiilor și al volumului schimburilor comerciale în domeniul agro-alimentar.

La festivitatea de deschidere au mai participat Kreahnik Bekteshi-ministrul economiei din Macedonia de Nord, Zoran Popov- secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, Gabriel Atanasov- ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Macedonia de Nord în România, Iuliu Stocklosa, Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București precum și alți oficiali din cele două țări.

Expoziția a fost destinată companiilor interesate să cunoască produsele agro-alimentare din Macedonia de Nord. Pe toată durata expoziției vor avea loc degustări de vinuri, brânzeturi și alte produse alimentare.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2