TehnologiiȘtiri

137

Criza de polimeri a determinat mari probleme producătorilor de ambalaje flexibile pentru alimente

autor

MeetMilk.ro

distribuie

European Supermarket Magazine informează că membrii Flexible Packaging Europe (FPE) și-au exprimat îngrijorarea cu privire la schimbările recente de pe piețele de polimeri de pe continent.

Asta, după ce un număr mare de declarații de „forță majoră” sau anunțuri de „întreținere” ale unor producători de polimeri de frunte din Europa au creat lipsuri bruște și semnificative, precum și creșteri de prețuri în lanțul de aprovizionare, a susținut grupul.

Membrii FPE se confruntă acum cu dificultăți în furnizarea de produse clienților, ca urmare a schimbărilor bruște, în special în sectorul alimentar și al băuturilor.

Aceste schimbări au loc într-un moment în care sectorul se află sub o presiune imensă, pentru a satisface cererea consumatorilor, care a crescut ca urmare a închiderii sectorului de restaurante și a altor servicii de ospitalitate.

Din ce în ce mai mulți oameni lucrează și studiază de acasă sau gătesc pentru ei înșiși, acasă, ducând piața la un stres crescut asupra lanțurilor de aprovizionare cu alimente și băuturi.

Preocupările din industria ambalajelor flexibile sunt extrem de relevante, deoarece aproape jumătate din bunurile de consum în mișcare rapidă (FMCG), cu excepția băuturilor din UE, sunt ambalate cu ambalaje flexibile, inclusiv alimente pentru consum uman, alimente pentru animale de companie și produse de îngrijire personală și de uz casnic.

Guido Aufdemkamp, ​​directorul executiv al FPE, a criticat presupusele acțiuni ale producătorilor de polimeri, spunând că „diminuarea capacității de producție din diferite motive și argumente într-o perioadă atât de scurtă pare fie testul exercitării puterii de piață”.

FPE reprezintă peste 85% din cifra de afaceri a ambalajelor flexibile din Europa. Producătorii mici și mijlocii și companiile multinaționale de ambalaje flexibile suferă, deoarece lipsa polimerilor afectează lanțurile de producție ale companiilor, a adăugat grupul.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2