TehnologiiȘtiri

160

Dacă nu e făcută de călugări, în abații, berea nu poate fi etichetată drept ”Trapist”

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Lumea a pierdut o bere trapistă, informează RetailDetail. Din cauza dispariției comunității din Abația Sfântului Benedict din Limburg, Belgia, Achel trebuie să predea recunoașterea oficială ca produs trapist. Cu toate acestea, berea însăși nu va dispărea.

Existența continuă a mărcii Achel ca bere trapistă a fost amenințată de ceva vreme. Din cauza lipsei de noi chemări în abație, de șase luni nu există călugări în comunitate. Nu că călugării înșiși mai agitau fierbătoarele de bere, dar nu era niciun călugăr trapist în zonă.

Și aceasta este o problemă pentru recunoașterea lui Achel ca produs autentic trapist. Trebuie îndeplinite trei condiții. În primul rând, produsul - în acest caz, berea, dar ar putea fi și brânză, de exemplu - trebuie făcut în pereții abației.

Apoi, încasările pot merge numai pentru întreținerea abației, comunitate și cauze bune; obținerea unui profit este exclusă. În cele din urmă, producția trebuie să fie sub supravegherea călugărilor din ordinul cistercienilor, așa cum sunt numiți în mod oficial călugării trapisti.

De la dispariția călugărilor, mănăstirea intră sub „autoritatea” mănăstirii trapiste din Westmalle. Această mănăstire nu intenționează să înceteze fabricarea berii în Achel. De aceea, Achel se poate numi în continuare trapist.

„Nu se vor schimba prea multe pentru consumatorii de bere”, subliniază starețul Nathanaël Koninkx de la Westmalle Abbey. Cel mult, ar putea exista unele modificări ale etichetei, unde sigla nu mai poate fi afișată. Acea siglă era foarte proeminentă pe eticheta, altfel, simplă.

Rezultatul este că Belgia rămâne cu doar cinci beri trapiste „reale”: Westvleteren, Westmalle, Orval, Chimay și Rochefort. Dar chiar și atunci, îmbătrânirea comunităților abațiene atârnă ca o sabie a lui Damocles deasupra capului berilor. Koninkx ilustrează amenințarea pentru propria abație, care are încă 27 de călugări. În toată Belgia există încă aproximativ o sută de călugări.

Berile trapiste au suferit o anumită renaștere internațională în ultimii ani. În Olanda, unde La Trappe exista deja de multă vreme, Zundert a văzut ziua luminii. Și sunt mai multe țări în care au fost fabricate beri trapiste pentru prima dată. Aveți Engelszell în Austria, Spencer în SUA, Tre Fontane în Italia și cel mai recent Tynt Meadow în Marea Britanie.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2