TehnologiiȘtiri

174

De la 27 martie 2021 intră în vigoare noul Regulament EFSA privind transparența lanțului alimentar

autor

MeetMilk.ro

distribuie

De la 27 martie 2021 intră în vigoare noul Regulament EFSA privind transparența lanțului alimentar

EFSA anunță că noul Regulament care vizează creșterea transparenței evaluării riscurilor în lanțul alimentar devine aplicabil la 27 martie 2021. Mai precis, este vorba despre Regulamentul 1381/2019, adoptat deja de forurile Uniunii Europene.

Ca parte a procesului de implementare, EFSA a publicat modalități detaliate pentru modul în care noile norme și măsuri specificate în regulament vor funcționa în practică.

Acordurile se adresează în principal părților interesate ale EFSA, cum ar fi solicitanții care doresc să introducă produse alimentare pe piața UE.

„Aranjamentele practice” (AP) pentru implementarea regulamentului vor ajuta părțile interesate să înțeleagă mai bine modul în care noile procese și instrumente le afectează și ce ajustări trebuie să facă pentru a funcționa eficient în noul mediu.

Acestea au fost elaborate în urma unei ample consultări cu părțile interesate, Comisia Europeană și statele membre ale UE pe tot parcursul anului 2020.

Autoritățile de reglementare acoperă domenii precum transparența proactivă, confidențialitatea, notificarea studiilor, consiliere înainte de depunere și consultarea terților. EFSA a publicat deja PA privind procesarea cererilor de acces la documentele deținute de EFSA.

Pentru a sprijini în continuare părțile interesate care se pregătesc pentru noile aranjamente, în următoarele săptămâni și luni EFSA va produce o serie de materiale de sprijin, cum ar fi tutoriale animate și va organiza o serie de sesiuni de instruire. Un calendar al activităților planificate poate fi găsit pe site-ul EFSA (Detalii, aici: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/PDF/?uri=CELEX:32019R1381&from=EN ) 

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2