ACPA Romania a organizat Conferinta de PresaOptimum Cibum la Institutul de Bioresurse Alimentare IBA . In cadrul conferintei, au fost abordate urmatoarele teme: Prezentarea Studiului despre mere realizat la solicitarea ACPA Romania de IBA, studiu care a demonstrat calitatea superioara a merelor romanesti; Prezentarea unui studiu realizat de ACPA Romania despre Napolitane, o categorie de dulciuri extrem de bine comercializate in perioada sarbatorilor; Prezentarea proiectelor ACPA Romania pentru 2014. Studiul despre mere, realizat de ACPA Romania, a demonstrat stiintific superioritatea merelor romanesti in comparatie cu merele din alte tari, studiul fiind bazat pe analize organoleptice si determinari fizico-chimice. Presa din Romania a comentat pe larg rezultatele analizelor realizate de catre specialistii Institului de Bioresurse Alimentare. Deoarece ne-am propus sa ne ocupam de monitorizarea tuturor alimentelor de pe piata romaneasca, astazi va prezentam concluziile unui studiu comparativ despre napolitane, cercetare intreprinsa de noi pe baza datelor si informatiilor scrise pe ambalajul acestor produse. a declarat Presedintele ACPA Romania, Dl.Mihai Panait. Copiii si parintii trebuie sa stie exact ce mananca, in special in aceasta perioada cand consumul dulciurilor creste semnificativ fata de restul anului. Iata de ce ACPA Romania a intreprins acest studiu care, printre altele, genereaza concluzii clare dintre care spicuim: -In general, producatorii utilizeaza aditivi alimentari considerati inofensivi sau care, consumati cu moderatie, nu pot periclita starea de sanatate a consumatorului. Exista patru exceptii, care merita o atentionare deosebita: E223 considerat periculos , E202, E450i, E476 apreciate de specialisti ca fiind suspecte ; -Majoritatea producatorilor utilizeaza grasimi vegetale hidrogenate, care contin un procent semnificativ de grasimi trans acizi grasi trans periculoase, cauzatoare de obezitate si boli de inima; -Studiul atrage atentia asupra urmatorului aspect: Nu prezenta tuturor E-urilor din napolitane trebuie sa ne ingrijoreze, ci si continutul si cantitatea de grasimi vegetale hidrogenate. In cadrul conferintei de presa au fost prezentate cateva propuneri pe care ACPA Romania intentioneaza sa le prezinte autoritatilor de reglementare. Totul pentru o eticheta corecta!