Organizatia Patronala a Hotelurilor ?si Restaushy;rantelor din Romania HORA considera ca din cele aproximativ 30.000 baruri, restaurante ?si cafenele de pe piata locala circa jumatate inregistreaza profit, insa doar 5% il declara. Au fost luate in considerare numarul de localuri, nu numarul de entitati juridice inregistrate sub unul dintre CAEN-urile din industrie. Nu este corect ca doar 5% din jucatori sa declare ca inregistreaza profit la sfar?sit de an, pentru ca nu este real. Din estimarile noastre, mai mult de jumatate din restaurantele ?si barurile din Romania sunt profitabile, adica de zece ori mai mult decat ce se declara. Altfel, cum s-ar putea explica faptul ca trecem zilnic, de multi ani, pe langa restaurante ?si baruri care functioneaza de atata vreme? Daca ar fi avut pierderi an de an, s-ar fi inchis de multa vreme, a declarat Dragoordm; Petrescu, preordm;edintele HORA, citat de Business Magazin. Petrescu este cel mai puternic antreprenor din industria restaurantelor, controland printre altele lantul City Grill ?si Trattoria Buongiorno. Businessul lui total este peste 100 mil. lei anul trecut.