Alegerea optima a echipamentelor utilizate la procesarea carnii este determinanta pentru eficientizarea fluxului tehnologic si a fiecarei afaceri in sine. In aceasta editie a infoALIMENT Magazin va propunem cateva solutii de la companiile Bradley Technologies, Omcan si Fleetood. Bradley Digital 6-Rack Meat Smoker Fabricat de compania Bradley Technologies, echipamentul de afumare a produselor din carne Bradley Digital 6-Rack Meat Smocker beneficiaza, asa cum ii este si denumirea, de o tehnologie digitala, complet integrata. Temeratura, Timpul si afumarea sunt complet controlate digital, existand posibilitatea controlarii intensitatii fumului utilizat. Echipamentul se adreseaza procesatorilor de produse din carne din categoria premium, fiind livrat impreuna cu un generator de fum care utilizeaza brichete, in serii de afumare de numai 20 de minute! Datprita absentei fluctuatiilor de temperatura, pe parcursul afumarii, se elimina posibilitatea supraincalzirii si a cresterii aciditatii. Un alt avantaj este acela ca, in timp ce alte afumatori necesita interventia si supravegherea permanenta, acestea pot fi programate pentru serii de afumare de pana la 8 ore, fara nicio alta ajustare. Specificatii tehnice: Volum: 30 l Constructie: Otel inoxidabil Putere interna: 500 W pentru elementii de coacere ; 125 W pentru elementii de afumare Alimentare: 220 V/50 Hz/ 5,5 A Controler digital pentru temperatura, timp si afumare Garantie: Un an Bradley New Original Noua celula de afumare Bradley este destinata unitatilor de procesare de capacitate mica, sau restaurantelor, fiind livrat impreuna cu un generator de fum care functioneaza cu brichete cu o durata de ardere de 20 de minute. Modalitatea foarte simpla de control al parametrilor de functionare ofera osibilitatea unei afumari eficiente a produselor din carne, la parametrii doriti. Noua propunere de la Bradley vine cu un interior construit din otel inoxidabil si suporti de diferite dimensiuni si constructii, in functie de produsele care se doresc a fi supuse tratamentului de afumare. Controlerul principal este conectat si la generatorul de fum, utilizandu-se un program si un echipament specific special conceput de Improve Electronic. Acest echipament poate utiliza atat fum cald, cat si fum rece, intr-un proces tehnologic de cate 8 ore care nu necesita supraveghere sau interventie. Sursa de coacere in infra-rosu face ca utilajul sa poata fi folosit si la tratatrea legumelor sau fructelor. Specificatii tehnice: Putere: 500 W elementii de coacere ; 125 W elementii de afumare Alimentare: 220 V/50-60 Hz/5,5 A Model TBA 4 configuratii interioare, in functie de produsele afumate Garantie: Un an Mixer Omcan MMS501 Mixerul Omcan MMS501 este destinat etapei tehnologice a amestecarii uniforme a aditivilor. Prevazut cu un tanc de mixare construit din otel inoxidabil, echipamentul Omcan beneficiaza de transferul puterii cu ajutorul unei centuri de transmisie. Deispozitivul de siguranta nu permite functionarea utilajului, daca acesta are capacul cuvei deschis. Tancul este prevazut cu Tilt sistem cu autoreglare, fapt care elimina eventualele accidente. Mixerul este ideal pentru unitatile de procesare de mica sau medie capacitate. Specificatii tehnice: Capacitate: 50 kg Putere: 0,5 cp Alimentare: 220/110 V 50 rotatii pe minut Mixer TSM 220 TSM 220 este destinat unitatilor de procesare de mare productie, capacitatea cuvei de mixare a carnii fiind de 100 de kg. Echipamentul este prevazut cu patru lame elicoidale care asigura o perfecta amestecare a aditivilor. TSM 220 dispune de functii multiple asigurate de sistemul Rotating, Reverse and OFF. Sistemul de siguranta asigura functionarea utilajului fara interventia operatorului. Totusi, in conditiile in care capacul principal ramane inchis, trei guri de vizitare pot ramane deschise pentru introducerea treptata a ingredientelor si aditivilor. Cuva mixerului poate fi rotita la 90 de grade, pentru o mai usoara incarcare sau curatare a acesteia. Specificatii tehnice: Capacitate: 100 kg Alimentare: 220/240/60 Hz Greutate totala: 250 kg Echipamentul are certificarea C.E. Fierastrau de carcase si oase Fleetwood 74 Fleetwood 74, fierastraul pentru carcase si oase produs de compania MSLK este destinat macelariilor, carmangeriilor si restaurantelor, dar si liniilor de procesare arimara a carnii, din fabrici. Construit din otel inoxidabil, precizia de taiere este de 8 zecimi de milimetru, utilajul pretandu-se la taierea oricarui tip de carcase. Cu ajutorul ferestrelor special dispuse in partea superioara si inferioara, lama de taiere poate fi inlocuita cu usurinta. Functionarea acestuia poate fi reglata cu ajutorul unui regulator care asigura si mentinerea tensiunii de lucru, in timpul sarcinii. Specificatii tehnice: Alimentare: 110/220 V Greutate neta la prelucrare: 50 kg Adancime de taiere: 81 cm Inaltime de taiere: 97 cm Fierastrau de carcase si oase Fleetwood 124 Propunerea Fletwood reprezinta un re-design al echipamentului SI-31HD-2, combinand inalta tehnologie cu durabilitatea si eficienta, fiind recomandat liniilor de prelucrare primara a carnii din fabricile de mare capacitate. Acuratetea taierii este de 16 zecimi, echipamentul utilizand lame de taiere de 3/4. Regulatorul lamei asigura mentinerea constanta a tensiunii, in timpul sarcinii, reglajul si inlocuirea acesteia putand fi efectuate u lejeritate. Fleetwood 124 este prevazut cu jet de apa pentru curatare automata. Specificatii tehnice: Alimentare: 220 V Rating putere: 3 HP Greutate neta la prelucrare: 130 kg Productivitate: 1000 kg/h Sursa: www.meatprocessingproducts.com