132
Etichetarea de origine a carnii si, mai ales, a produselor din carne, va fi pusa in dezbatere in ziua de 3 iunie, in workshop-ul CARNE-Procesatori, laEXPO-conferinta Meat Milk 2015. Dupa cum am anuntat anteriorevenimentul se va desfasura in zilele de 3 si 4 iunie, la Hotel Alpin din Poiana Brasov. Tema va fi analizata sub titlulEtichetarea de origine, esecul unei politici la nivel european,in cadrul dezbaterii care va avea loc in intervalul orar 13:15-14:00. Dupa cum se cunoaste, la nivelul Uniunii Europene au fost adoptate noi reglementari privind etichetarea de origine a produselor din carne. Anterior acestui moment, la nivel extern, atat actorii industriei autohtone, cat si reprezentantii Romaniei in cadrul Parlamentului European au avut cateva actiuni menite sa protejeze interesele companiilor romanesti. Din pacate, lipsa de coordonare a actiunilor a condus la un esec. In ce masura vor fi afectate afacerile procesatorilor de carne din Romania, care vor fi costurile adoptarii noii legislatii si in ce masura vor fi afectate vanzarile de produse din carne, toate acestea intrebari vor face obiectul dezbaterii la care vor participa, ca speakeri, domnii:Radu Timis-Presedinte al Asociatiei Romane a Carnii, Gabriel Ecobici-ANSVSAsi Cristian Popa-Specialist in Etichetare. Participantii la dezbatere vor fi invitati sa intervina cu intrebari, sa isi exprime opiniile si sa intre in dialog cu speackerii, dezbaterea avand un caracter interactiv.