Știri

106

Fabrica de la Taga a reluat productia branzei Nasal

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Fabrica de la Tag a reluat ieri productia de brnaza Nasal, dupa ce a fost incheiat contractul de inchiriere a spatiilor de productie, precum si a marcilor Nasal, Taga si Montana, cooperativei agricole Somes-Aries, membra a cluster-ului AgroTransilvania. Un amplu reportaj pe aceasta tema puteti citi pe www.fabricadelapte.ro. In legatura cu acest eveniment, am primit la redactia infoALIMENT Magazin urmatorul comunicat: Productia la fabrica de branzeturi de la taga Cluj reporneste astazi, 26 noiembrie, ca urmare a acordului semnat de FrieslandCampina Romania si Fabrica de Branzeturi Transilvania, care s-a nascut din asocierea dintre AgroTransilvania Cluster si Cooperativa Agricola Somes Aries. Acordul prevede productia Branzei de Nasal, sub brandul Napolact, dar si a altor tipuri de branzeturi, sub brandurile proprii ale AgroTransilvania Cluster. Fabrica de branza si grota de la taga, precum si brandul Nasal raman in proprietatea FrieslandCampina Romania. Asocierea pentru redeschiderea fabricii de la taga este pentru noi un motiv de bucurie si de mandrie. AgroTransilvania Cluster sustine prin toate proiectele sale antreprenorii din agricultura, fermierii, micii producatori. Prin acest proiect, reusim sa ducem mai departe retetele si traditiile clujene, intr-un mod durabil pentru Cluj si pentru fermierii din zona. Credem cu tarie ca astfel de asocieri pot duce la dezvoltarea sectorului agricol din Romania, a declarat Ioan Oleleu, Presedinte AgroTransilvania Cluster. Suntem extrem de multumiti ca am reusit, prin aceasta solutie inovatoare de business, sa repunem in functiune fabrica de la taga, o unitate-unicat in Romania. Raspundem, astfel, cererilor consumatorilor nostri, precum si ale membrilor comunitatii locale, care si-au dorit sa consume, mai departe, Branza de Nasal.Acest parteneriat cu Fabrica de Branzeturi Transilvania, care, prin definitie, inseamna un efort comun, reprezinta acum solutia noastra pentru a le putea oferi, din nou, romanilor, o specialitate cu o traditie si un renume aparte, a declarat Cornel Caramizaru, Director de Vanzari FrieslandCampina Romania. Fabrica de branza din comuna taga este detinuta de compania FrieslandCampina Romania si se afla in conservare de la 1 iunie 2013. Productia de branzeturi va fi reluata efectiv incepand de astazi, iar Branza de Nasal va fi disponibila pe piata in cel mai scurt timp. Branza de Nasal este marca inregistrata a FrieslandCampina Romania. Pestera de la taga in care se tine preparatul la maturat are 125 de metri lungime, iar in roca grotei traieste o bacterie numita Brevibacterium Linens, care actioneaza, in timp, asupra branzeturilor. Bucatile de branza lasate la maturat sunt intoarse pe toate partile o data la trei zile ?si intretinute cu saramura, in conditiile in care temperatura si umiditatea de aici sunt constante, respectiv 14 grade Celsius ?si 93% umiditate. La final, branza este asezata cu grija in cutii din lemn. Fiecare bucata are o greutate standard de 350 de grame ?si un termen de valabilitate de 45 pana la 60 de zile, daca este pastrata la 4-8 grade Celsius.In fabrica de la taga vor mai fi produse si sortimente de branzeturi maturate sub brandurile AgroTransilvania Cluster. Despre FrieslandCampina Romania FrieslandCampina Romania este parte a companiei olandeze FrieslandCampina, organizatie cu traditie in colectarea laptelui si fabricarea de produse lactate. FrieslandCampina este prezenta pe piata din Romania cu brandurile Napolact, Milli, Oke, Campina si Dots si ofera o gama larga de produse: lapte de consum, iaurt, branza, unt si gustari pe baza de lapte. Despre Fabrica de Branzeturi Transilvania Fabrica de Branzeturi Transilvania a fost infiintata de AgroTransilvania Cluster, asociat majoritar, in parteneriat cu Cooperativa Agricola Somes Aries. AgroTransilvania Cluster este o structura formata din agenti economici, entitati de cercetare, institutii si catalizatori ai sectorului agroindustrial transilvanean. Cooperativa Agricola Somes Aries este formata din peste 50 de ferme, care cresc impreuna peste 2.000 de vaci de lapte. Initiativa de a reuni in aceeasi structura actori importanti din sectorul agroindustrial clujean si transilvanean ii apartine Consiliului Judetean Cluj.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2