TehnologiiȘtiri

236

Ferrero introduce o nouă cutie reciclabilă, pentru gama Ferrero Rocher

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit ESMagazine, Ferrero Group va introduce un nou ambalaj proiectat ecologic pentru gama Ferrero Rocher ca parte a angajamentului său de a face 100% din ambalajele sale reutilizabile, reciclabile sau compostabile până în 2025.

Grupul va introduce noile cutii într-o manieră treptată în întreaga lume, începând din septembrie 2021. Lansarea va începe cu cele mai bine vândute cutii compacte - 16 bucăți și 30 bucăți.

Noile cutii proiectate ecologic vor fi fabricate din polipropilenă (PP), ceea ce permite reciclarea mai ușoară la nivel global.

Pe lângă faptul că este mai ușor de reciclat, noua inovație va reduce utilizarea plasticului și impactul acestuia asupra climei.

De exemplu, noile cutii folosesc cu 40% mai puțin plastic pentru cele 16 bucăți și cu 38% mai puțin plastic pentru cele 30 de bucăți.

Jerome Gray, președintele ciocolatei premium de marketing global, Ferrero Group, a declarat: „De aproape 40 de ani, Ferrero Rocher ne ajută consumatorii să sărbătorească momentele de aur ale vieții.

„Astăzi, noua noastră cutie ecologică îmbogățește aceste experiențe în continuare, făcându-le mai durabile. Deci, consumatorii noștri se pot bucura și savura pe Ferrero Rocher alături de cei dragi, fiind în același timp siguri că facem partea noastră pentru a reduce impactul ambalajelor noastre . ”

Datorită noilor cutii de 16 și 30 de bucăți proiectate ecologic, Ferrero Rocher va economisi aproximativ 2.000 de tone de materiale plastice la nivel global în primul său an.

Odată ce compania implementează noile cutii eco-proiectate în întregul portofoliu de cutii Ferrero Rocher, se estimează că proiectul va reduce consumul de plastic cu aproximativ 10.000 de tone pe an.

Pentru a găsi noua cutie, echipa de cercetare și dezvoltare de la Ferrero a lucrat la dezvoltarea și testarea a peste 29 de rășini plastice diferite, lucrând cu expertul în materiale de renume Milliken.

Rezultatul este o nouă cutie proiectată ecologic, care va reduce progresiv utilizarea plasticului și va afecta impactul asupra climei, menținând în același timp transparența cutiei.Noile cutii de 16 și 30 de bucăți au, de asemenea, o amprentă de carbon cu 30% mai mică.

În plus, atunci când o cutie este reciclată, aceasta are un impact climatic și mai scăzut - atingând o amprentă de carbon cu 70% mai mică față de cutia anterioară.

Fabio Mora, director global de ambalare la Ferrero Group, a declarat: „Cutia proiectată ecologic Ferrero Rocher este un exemplu clar al dedicării noastre pentru îmbunătățirea circularității ambalării. Ambalajul este o problemă complexă pe care ne-am angajat să lucrăm în strânsă colaborare pentru a construi un economie circulară prin strategii legate de ambalare, unindu-și forțele cu guverne, producători, furnizori, companii de gestionare a deșeurilor, ONG-uri și altele.

„În acest caz, am lucrat în strâns parteneriat cu Milliken, care a adus gândirea lor inovatoare și critică pentru a ajuta la reducerea impactului asupra mediului prin utilizarea unui nou material din polipropilenă pentru cutia Ferrero Rocher.”

Noua cutie proiectată ecologic este un prim pas important în călătoria mărcii către ambalaje mai durabile.

Toate formatele cutiei și componentele ambalajului vor duce la o ambalare mai durabilă până în 2025, în conformitate cu angajamentul Ferrero.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2