TehnologiiȘtiri

235

Folie cu barieră compostabilă și proprietăți anticorozive

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Specialistul israelian în ambalaje din plastic biodegradabil, compania TIA Corp a lansat o peliculă compostabilă inovatoare – care acționează ca un laminat pentru așa-numitele proprietăți „caustice” ale gustărilor sărate, informează FoodNavigator.

Rată mică de reciclare

Marea Britanie este al treilea cel mai mare consumator de gustări sărate la nivel mondial, consumând șase miliarde de pachete de chipsuri de cartofi (chips) și alte nibbles în fiecare an.

Sunt multe delicii – dar și mult conținut de sare și ulei, care acționează ca substanțe corozive și îngreunează ambalarea acestor gustări în materiale compostabile.

Potrivit organismului de supraveghere a acțiunii climatice WRAP, Marea Britanie dispune anual de 290.000 de tone de pungi de plastic și ambalaje.

Doar 6% din acestea sunt reciclate – restul este retrogradat la depozitele deja stresate. TIPA Corp este gata să schimbe acest scenariu cu noua sa inovație compostabilă.

Când mărimea contează

Filmul său 312MET are proprietăți de etanșare superioare și o barieră deosebit de ridicată care permite o conversie rapidă, fără a fi nevoie de un strat de etanșare suplimentar. Acest lucru îl face, de asemenea, un produs mai subțire – un avantaj major în acest peisaj inflaționist și în creștere eco-conștient.

„Suntem mândri să lansăm o peliculă care funcționează la fel ca plasticul tradițional, cu o barieră extrem de înaltă, oferind clienților confort și asigurarea că calitatea produsului lor va fi protejată”, a declarat Dr. Eli Lancry, directorul de tehnologie al TIPA.

Lansarea este cea mai recentă inovație de la TIPA, care a fost fondată în 2010 de Daphna Nissenbaum și Tal Neuman pentru a aborda provocarea pe care o reprezintă ambalajul flexibil din plastic pe planetă.

Tehnologie prietenoasă cu planeta

Viziunea TIPA pentru ambalajele flexibile este aceea de a avea același sfârșit de viață ca și materia organică, fără a lăsa deșeuri în urmă.

Portofoliul de ambalaje compostabile al companiei cu sediul central Hod HaSharon îndeplinește aceleași standarde de performanță ca materialele plastice convenționale - cum ar fi durabilitatea, transparența, bariera, capacitatea de etanșare, imprimabilitatea și durata de valabilitate - dar fără factorii asociați cum ar fi reziduurile toxice, microplasticele sau alți poluanți.

„TIPA se străduiește să rămână mereu în fruntea dezvoltării unei tehnologii inovatoare, prietenoase cu planeta”, a adăugat dr. Lancry.

„Acesta este doar unul dintre multele produse noutăți pe care le avem și le vom produce în centrul nostru de cercetare și dezvoltare.”

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2