TehnologiiȘtiri

155

Fructele refrigerate pierd 80% din antioxidanti

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Capsunile congelate in prealabil si apoi uscate pastreaza toata Vitamina C si polifenoli si 92% din antioxidantii lor. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de Universitatea Sheffield Hallam, din Marea Britanie, pentru firma de fructe congelate Chaucer Foods, potrivit foodqualitynews.com. Cercetarea a masurat Vitamina C, capacitatea antioxidanta total TAC , precum si continutul fenolic total TPC , in capsuni proaspete, refrigerate si liofilizate. Liofilizarea nu a avut niciun impact semnificativ asupra continutului de nutrienti, dar fructele refrigerate au suferit pierderi foarte mari. In cazul fructelor refrigerate timp de 7 zile, TPC a fost redus cu 82%, fata de cele proaspete, Vitamina C a scazut cu 19%, iar 23% din TAC a fost pierdut. TPC este o masura de polifenoli, substante chimice cu beneficii pentru sanatate, antioxidante care se gasesc in fructe, legume, ceai si vin. Cel mai mare grup de polifenoli sunt flavoanele, care contribuie la gustul si culoarea alimentelor. Firma Chaucer Foods seafla in Hull, Marea Britanie, dar are facilitati de liofilizare in Franta si China. Sursa: food quality news

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2