Știri

132

In restaurantele bucurestene intra o treime din clientii Romaniei

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Bucureordm;tiul gazduieordm;te peste 3.400 de restaurante, cafenele ?si baruri, cu afaceri anuale de aproape 2,5 mld. lei, fiind de departe cea mai importanta piata pentru jucatorii locali din HoReCa in contextul in care este cel mai mare oraordm; din punctul de vedere al populatiei, salariul mediu depaordm;eordm;te cu 40% media pe tara, rata ordm;omajului este minima, iar Capitala atrage ?si cel mai mare numar de turiordm;ti romani ?si straini. Astfel, doar Bucureordm;tiul mananca singur o treime din totalul pietei HoReCa din Romania. In prezent sunt active in Bucureordm;ti 3.102 restaurante ?si 329 de baruri ?si cafenele, potrivit datelor oferite de Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara ?si pentru Siguranta Alimentelor ANSVSA . Acestea sunt primele date privind numarul de localuri din Bucureordm;ti, in contextul in care nu exista studii de piata ?si in contextul in care in aceasta industrie exista un numar mare de localuri care se inchid in primele luni de functionare. In locul lor se deschid insa la fel de multe, potrivit datelor ZF. Orice restaurant, cafenea sau bar trebuie insa inregistrat la deschidere la ANSVA, astfel ca aceasta institutie detine datele cumulate. Dat fiind ca nu exista un CAEN separat pentru cafenele, acestea sunt incluse fie in categoria restaurantelor, fie in cea a barurilor. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, in Bucureordm;ti existau la finalul lui 2013 circa 3.200 de companii care aveau declarat CAEN-ul Restaurante ?si alte activitati de servicii de alimentatie, cu afaceri cumulate de 2,5 mld. lei. Cifra include astfel companiile care au activitati in industria restaurantelor, cafenelelor, barurilor, dar ?si cantinelor ?si firmelor de catering. In cazul acestora din urma, atat numarul de firme, cat ?si cifra de afaceri sunt mici prin comparatie cu celelalte sectoare.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2