TehnologiiȘtiri

172

În zece ani, Industria băuturilor va folosi ambalaje exclusiv 100 % sustenabile

autor

MeetMilk.ro

distribuie

ACE (Alliance for Beverage Cartons and Environment), și membrii săi, SIG Combibloc, BillerudKorsnäs, Elopak, Stora Enso și Tetra Pak, au stabilit viziunea industriei pentru viitor, urmărind să livreze cel mai durabil ambalaj pentru sistemele de aprovizionare cu alimente rezistente, care sunt regenerabile, climatic pozitive și circulare.

Prin intermediul foii de parcurs, organizația a declarat că membrii săi sunt angajați să ia măsuri în toate părțile lanțului valoric al industriei, de la aprovizionare durabilă la impactul climatic și reciclare.

Creșterea colectării și reciclării cartoanelor pentru băuturi pentru a atinge o rată de colectare de 90% și cel puțin o rată de reciclare de 70% până în 2030 și decarbonizarea lanțului valoric al industriei în conformitate cu obiectivele științifice aliniate la 1,5C sunt incluse în cele 10 angajamente.

În conformitate cu viziunea membrilor ACE, ambalajele pentru băuturi vor fi: fabricate numai din materiale regenerabile și / sau reciclate; complet reciclabil și reciclat; fabricate în întregime din materii prime provenite din surse durabile și soluția de ambalare cu cea mai mică amprentă de carbon.

„Industria a stabilit standarde înalte și ambițioase pentru următorii 10 ani”, a spus Annick Carpentier, directorul general al ACE.

„Așteptăm cu nerăbdare să încurajăm un dialog cu factorii de decizie din UE pentru a ne asigura că sunt în vigoare condițiile de reglementare necesare pentru a sprijini călătoria industriei către cutii de băuturi ca alegere de ambalare durabilă pentru astăzi și mâine.”

Organizația a declarat că va depune eforturi pentru ca ambalajele companiilor sale să continue să contribuie în mod activ la ambițiile acordului verde al UE, în special neutralitatea climatică, circularitatea, biodiversitatea și sistemele alimentare rezistente, fără a compromite niciodată sănătatea și siguranța consumatorilor.

„Industria continuă să investească în inovație și tehnologie pentru a crește reciclarea cutiei de băuturi”, a spus Marcelle Peuckert, președintele ACE, citat de RetailDetail.

„Industria are nevoie de un cadru politic favorabil, care să continue să sprijine investițiile și inovația noastră în următorul deceniu.”

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2