Bion Environmental Technologies Inc. a patentat de curand o inovatie care, practic, revolutioneaza modul de depozitare a carnii, dupa cum anunta MeatPoultry.com. Conform unui comunicat al companiei, inovatia consta in principal in modul de transare dar si in tratamentul aplicat carni imediat dupa transare. Bion Environmental Techologies Inc afirma ca, aplicand solutiile tehnologice patentate de curand, se pot realiza economii sunbstantiale de costuri in activitatea de depozitare si stocare a carnii. Deocamdata, patentul priiveste doar carnea de porc dar, la organismele americane, precum si la cele internationale, alte doua cereri de patentare sunt depuse pentru carnea de vita si produse lactate. Noua tehnologie, denumita de cercetatorii americani Bions, are ca puncte principale de actiune separarea si agregarea carnii, in comunicat evitandu-se oferirea de informatii suplimentare. Noua tehnologie este disponibila atat pentru fermierii care dispun de abatoare, cat si pentru companiile de procesare care vor sa isi creeze stocuri de carne-materie prima.