TehnologiiRepere

211

INS: Tendințele activității economicepână în septembrie 2021

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Creștere a activității în construcții, comerțul cu amănuntul și servicii; Relativă stabilitate a numărului de salariați în industria prelucrătoare, construcții și comerțul cu amănuntul; Creștere a prețurilor în industria prelucrătoare și comerțul cu amănuntul.

Industrie prelucrătoare

În cadrul anchetei de conjunctură din luna iulie 2021, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni creștere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +6%).

Pentru activitatea de fabricare a băuturilor se estimează cea mai mare creștere (sold conjunctural +33%), urmată de activitățile de fabricare a hârtiei și a produselor din hârtie (sold conjunctural +29%).

Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +2% pe total industrie prelucrătoare.

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creștere în următoarele trei luni (sold conjunctural +21%).

Comerţ cu amănuntul

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni tendinţă de creștere a activităţii economice (sold conjunctural +21%).

Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creștere moderată (sold conjunctural +10%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +5%).

Managerii societăţilor comerciale estimează creștere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +27%).

Servicii

Conform estimărilor din luna iulie 2021, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creștere în următoarele trei luni (sold conjunctural +16%).

În sectorul de servicii se estimează creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +6%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creștere moderată (sold conjunctural +12%).

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2