TehnologiiȘtiri

223

Knorr, scos de pe rafturi de organizația Foodwatch

autor

MeetMilk.ro

distribuie

RetailDetail susține că investigațiile Foodwatch au determinat scoaterea cuburilor de bulion Knorr de pe rafturi în mai multe țări europene. ONG-ul susține că produsele sunt contaminate cu uleiuri minerale cancerigene. Menționăm că, deocamdată, în România nu s-a întâmplat așa ceva.

Campanie începută în 2015

Cei care caută cuburi de bulion Knorr în supermarketurile din Germania, Austria, Belgia și Țările de Jos s-ar putea să se confrunte cu un raft gol. Organizația de consumatori Foodwatch a început să scoată produsele din magazine. Potrivit supraveghetorului alimentar, unele cuburi de bulion sunt contaminate cu uleiuri minerale potențial toxice.

Membrii organizației cumpără ei înșiși stocurile din magazine, înlocuindu-le cu o fișă de informare. O petiție și o campanie media solicită interzicerea utilizării uleiurilor minerale în întreaga UE. Foodwatch cere o regulă de toleranță zero pentru contaminarea cu uleiuri minerale în toate categoriile de alimente, atât în ​​produsul în sine, cât și în ambalajul acestuia.

Acțiunea urmează unui nou test de eșantion la sfârșitul anului trecut, al treilea din 2015, în care 19 produse alimentare din diferite țări europene erau presupuse că ar conține prea mult ulei mineral aromat (MOAH).

Deoarece cuburile de bulion Knorr de la Unilever s-au dovedit a fi contaminate în majoritatea țărilor, acțiunea simbolică se concentrează pe acest produs specific. În total, au fost testate 152 de produse.

Monitorizat, nu interzis

Inițial, o rechemare oficială a fost organizată doar de guvernul din Franța ca urmare a raportului, care a determinat Foodwatch să ia lucrurile în propriile mâini.

Între timp, autoritățile belgiene și luxemburgheze au rechemat oficial și unele dintre produsele contaminate, precum Lea Nature în Belgia și un produs Delhaize în Belgia și Luxemburg.

În 2017, Comisia Europeană a declarat că va monitoriza utilizarea hidrocarburilor din uleiuri minerale în sectorul alimentar, dar nu a interzis utilizarea acestora.

Prin urmare, Unilever nu este prea agitată cu privire la acțiunea Foodwatch, transmite LebensmittelZeitung, insistând că produsele sunt sănătoase și în conformitate cu regulile.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2