Repere

178

MADR a inmanat primele acreditari de Retete consacrate

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Agerpres Reteta Consacrata a devenit realitate, pentru procesatorii si consumatorii romani. Daniel Constantin, ministrul Agriculturii ?si Dezvoltarii Rurale, a inmanat primele 13 atestate pentru produse obtinute dupa retete consacrate unor producatori din industria de morarit-panificatie ?si din industria carnii. Potrivit unui comunicat de presa al MADR, ordm;apte atestate au fost inmanate preordm;edintelui Angst, Sorin Minea, pentru retetele consacrate de: crenvurordm;ti cu carne de vita, jambon afumat fara os, ciolan presat, cabanos, muordm;chi file afumat, parizer ?si salam Torpedo. De asemenea, directorul general al Rompan Proiect Service, Aurel Popescu, a intrat in posesia atestatelor pentru ordm;ase retete consacrate: paine alba cu cartofi, paine cu secara, paine semialba cu cartofi, paine neagra cu cartofi, franzela Bucureordm;ti ?si impletitii suprapu?si. Preordm;edintele ROMPAN, Aurel Popescu, a afirmat ca la inceputul lunii decembrie cateva unitati din industrie vor scoate ?si cozonaci realizati tot dupa retete mai vechi de 30 de ani, care urmeaza sa primeasca cat de curand atestatul de Reteta Consacrata. Reteta consacrata reprezinta produsul alimentar romanesc fabricat cu respectarea compozitiei utilizate cu mai mult de 30 de ani inainte de data intrarii in vigoare a Ordinului privind atestarea produselor alimentare obtinute conform retetelor consacrate romaneordm;ti. MADR precizeaza ca atestatul de produs alimentar obtinut conform retetei consacrate romaneordm;ti este valabil pe toata perioada in care operatorul indeplineordm;te criteriile ?si cerintele care au stat la baza acordarii acestuia. Mai multe, pewww.agerpres.ro Aimintim ca, potrivit domnului Viorel Morarescu, director general in MADR, si pentru 8 produse lactate a fost depusa documentatia in vederea atestarii dupa criteriile Reteta Consacrata. Avem deja atestate ordm;ase produse din paine ?si ordm;apte din carne, iar pentru opt produse din lapte s-au depus documentatiile ?si suntem in discutii cu unitatile de procesare in vederea obtinerii atestatului ?si a logo-ului Reteta consacrata. Orice operator poate obtine aceasta schema de calitate, daca indeplineordm;te conditiile, dar nu este obligatorie. Ramane de vazut ce unitati de procesare sunt interesate sa faca produse de calitate, astfel incat romanii sa manance produse sanatoase ?si verificate pe tot ceea ce inseamna trasabilitate, a declarat, la Indagra 2014, Viorel Morarescu, director general in Ministerul Agriculturii ?si Dezvoltarii Rurale. Mai multe, pewww.fabricadelapte.ro

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2