113
Producatorii de alimente pot de acum sa trimita pe piata produse alimentare fabricate in regim industrial dar care respecta standardele din anul 1967. Desigur, ficare producator este oliber sa aleaga intre a fabrica produse dupa noile retete sau dupa cele vechi, in cazul acestora ramanand ca ele sa fie certificate conform reglementarilor si sa fie introduse in Registrul National. Ordinul privind atestarea produselor alimentare obtinute conform retetelor consacrate romanesti a fost postat pe site-ul Ministerului Agriculturii ?si Dezvoltarii Rurale, impreuna cu o lista completa a produselor care au intrat in Registrul National al Retetelor Consacrate RNRC . Reteta consacrata romaneasca reprezinta produsul alimentar romanesc fabricat cu respectarea compozitiei utilizate cu mai mult de 30 de ani ininate de data intrarii in vigoare a Ordinului privind atestarea produselor alimentare obtinute conform retetelor consacrate romaneordm;ti 2 aprilie 2014 , la care operatorii in sectorul alimentar adera voluntar in vederea inregistrarii, se precizeaza pe site-ul MADR. Institutia specifica ?si ca produsele inregistrate in RNRC sub aceea?si denumire, respecta acelea?si cerinte de compozitie ?si calitate, prevazute de reteta consacrata respectiva. Reprezentantii imputerniciti ai MADR,MinisterulSanatatii ?si ANPC verifica, la unitatea de productie, in sectia de fabricare ?si la locul de comercializare, respectarea conditiilor ?si criteriilor care au stat la baza acordarii atestatului ?si a logo-ului pentru produsul alimentar obtinut conform retetei consacrate romaneordm;ti, se mai arata in documentele postate pe www.madr.ro. Iata lista completa a produselor cuprinse, deocamdata, in RNPC: Categoria Produsul Cod categorie - Cod produs Produse din carne Cabanos 01-01 Muordm;chi file afumat 01-02 Jambon afumat fara os 01-03 Parizer 01-04 Crenvurordm;ti cu carne de vita 01-05 Salam Torpedo 01-06 Ciolan presat 01-07 Produse de panificatie Paine alba cu cartofi 02 -01 Paine semialba cu cartofi 02-02 Paine neagra cu cartofi 02 -03 Paine secara 02-04 Impletiti suprapu?si 02-05 Franzela Bucureordm;ti 02-06 Produse din lapte Sana 3,6 grasime 03-01 Chefir 3,3% grasime 03-02 Lapte batut 03-03 Unt superior 80% 03-04 Caordm;caval Feteordm;ti 03-05 Caordm;caval afumat Bradet 03-06 Caordm;caval Ramnic 03-07 Caordm;caval Rucar din lapte crud 03-08 Caordm;caval Rucar din lapte pasteurizat 03-09 Caordm;caval Dalia din lapte crud 03-10 Caordm;caval Dalia din lapte pasteurizat 03-11 Documente utile: