Știri

94

Mancare din insecte de la Micronutris-Franta

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Prajituri, biscuiti ?si ciocolate din insecte! Sunt produsele pe care le propune spre vanzare compania Micronutris, din Saint Orens de Gameville sud-vestul Frantei , unica de acest fel din Europa. Prajiturile colorate din insecte sunt dulci ?si bune, au gust de alune, sustin cei care le-au gustat. Firma franceza a devenit cunoscuta in lume datorita acestora. In afara de producerea acestor preparate, compania franceza creordm;te gaze. Este singura firma europeana care se ocupa de cultura insectelor pentru consumul uman. In principal sunt crescuti greieri ?si viermi de faina, fiindca sunt bogati in proteine, omega 3, minerale, vitamine ?si foarte sarace in grasimi nesanatoase. Insectele sunt vandute vii, dezhidratate sau transformate intr-o pudra ca faina ce se foloseordm;te pentru prepararea produselor de patiserie. Cand am inceput cultura de insecte, in 2011, toata lumea ma credea nebun. Acum, ?si cele mai selecte restaurante propun preparate pe baza de gaze in meniu,spune patronul firmei, Ceacute;dric Auriol. Hranite cu fructe,legumeproaspete, faina de grau ?si orz bio, insectele prezinta avantajul ca se consuma in totalitate. Dezhidratati, viermii sunt comestibili 12 saptamani, greierii opt saptamani. Dar sa produci un kg de insecte este de 7 ori mai scump decat sa produci un kg de carne de vita. Un kilogram de viermi de faina costa 23 de euro circa 104 lei . Un kilogram de insecte costa 1.800 de euro 8.124 lei . Insectele sunt de mare folos pentru pastrarea sanatatii, fiindca au mai multi acizi gra?si omega 3 decat peordm;tele ?si contin mai multe proteine decat carnea de vita. Greierii contin fier ?si zinc ?si mentin sanatos aparatul cardiovascular. Viermii de molii sunt bogati in vitamina C. Lacustele contin acizi gra?si, fier, vitamine B ?si calciu. Cosa?sii contin substante care ajuta pacientii cu boala Alzheimer ?si previn imbolnavirea sistemului nervos. Mai multe, pe www.click.ro

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2