TehnologiiȘtiri

238

Mărirea toleranței copiilor la arahide și evitarea alergiilor mortale

autor

MeetMilk.ro

distribuie

O alergie la arahide poate fi o situație deosebit de mizerabilă pentru mulți părinți, deoarece arahidele sunt un ingredient popular într-o plută de gustări și produse de patiserie pe piață astăzi, se arată într-un studiu citat de FoodNavigator.

Nu numai că, persoanele care suferă pot fi chiar expuse riscului de către altcineva care consumă arahide într-o vecinătate apropiată.

Un program american de tratament conceput pentru copiii preșcolari alergici și arahide se dovedește eficient în a ajuta copiii să-și depășească alergia alimentară care pune viața în pericol.

În timp ce unul din cinci copii cu alergie la arahide depășește starea înainte de maturitate, dr. Sandra Hong, directorul Centrului de Excelență pentru Alergii Alimentare din Cleveland Clinic (FACE), a declarat că progresele în tratament ar putea inversa aceste cifre, cu până la patru din cinci copii lăsându-și în urmă grijile legate de arahide.

Datorită programului clinicii, ea crede că numărul copiilor cu alergii severe la arahide va începe în curând să scadă. „Ne îndreptăm spre o vindecare și mult mai puțină îngrijorare pentru familii”, a spus dr. Hong.

O alergie alimentară este o afecțiune în care sistemul imunitar al organismului identifică un aliment, cum ar fi alunele, ca dăunător. Sistemul imunitar se lansează apoi în modul atac și eliberează anticorpi pentru a combate amenințarea. Reacția poate duce la urticarie, vărsături sau - în cel mai rău caz scenarii - constricție a căilor respiratorii și chiar moarte.

Deși nu sunt disponibile date despre prevalența la nivel mondial, doar în SUA, mai mult de un milion de copii trăiesc cu alergie la arahide și știind că o mușcătură ar putea fi mortală.

„Pentru a putea ajuta pe cineva să treacă peste asta, este cea mai plină de satisfacții a carierei noastre”, a spus dr. Hong. Acest optimism reflectă concluziile de până acum dintr-un program de tratament cu imunoterapie orală timpurie cu arahide (EPOIT) dezvoltat la spitalul american de top.

În timpul programului, copiii cu vârsta de patru ani și mai mici care sunt alergici la arahide și-au construit o toleranță la arahide prin ingerarea unor cantități minuscule de alimente într-un proces supravegheat pas cu pas, alergolog. Dozele sunt crescute treptat pe parcursul mai multor luni.

Dr. Hong a spus că această abordare este o inversare de 180 ° față de orientările clinice împărtășite de alergologi acum un deceniu.

Pe măsură ce numărul alergiilor alimentare a început să crească în SUA în anii 1990, abordarea adoptată de medici a fost de a recomanda ca alimentele alergenice, cum ar fi laptele, ouăle și arahidele, să fie eliminate din dietele copiilor cu un risc ridicat de alergii.

Această gândire a început să se schimbe în urma cercetărilor în creștere că eliminarea anumitor alimente nu a încetinit dezvoltarea alergiilor alimentare.

Apoi a venit studiul revoluționar Learning Early About Peanut (LEAP) privind alergia din 2015, care a oferit literalmente un nou orizont în combaterea epidemiei de alergie alimentară. Potrivit cercetătorilor, dezvoltarea alergiilor la arahide a scăzut la copiii cu risc, odată cu introducerea timpurie a alimentelor. „A fost complet opusul a ceea ce am crezut”, a spus dr. Hong.

Potrivit dr. Hong, programul de tratament în curs de desfășurare la Cleveland Clinic are scopul de a rafina procesul de tratament care a crescut din studiul LEAP. Peste 50 de copii cu o alergie identificată la arahide sunt în prezent în program.

Scopul minim este de a ajuta acești copii să obțină cel puțin o toleranță „rezistentă la mușcături” față de arahide, ceea ce înseamnă că pot consuma aproape două boabe de arahide fără reacție. Acest lucru va oferi o protecție care schimbă viața - și poate chiar salvează viața - împotriva unei ciuguliri accidentale.

Mulți participanți, cu toate acestea, arată o schimbare semnificativă a sistemului lor imunitar până la punctul în care pot mânca o gustare completă pe bază de arahide. Cheia este vârsta participanților, deoarece reacțiile la alergenii alimentari sunt de obicei mai puțin severe în copilăria timpurie.

„Sistemul lor imunitar este atât de maleabil, atât de flexibil, încât îl pot tolera”, a spus dr. Hong. „Există această fereastră îngustă în care putem face acest lucru.”

Seria de doze de arahide date participanților implică cantități mici - o doză zilnică de 8 mg de proteine ​​de arahide din ciclul inițial de tratament. Creșteri mici urmează apoi la fiecare două săptămâni dacă nu există contracarări.

Dr. Hong a spus că procesul durează cel puțin patru până la șase luni, iar doza de întreținere continuă cel puțin un an.

Fiecare creștere a dozei de unt de arahide are loc în cabinetul alergologului în caz de reacție, copilul fiind monitorizat cel puțin o oră după fiecare doză suplimentară. Dintre copiii din programul Cleveland Clinic, mai mult de 80% au acum toleranță „rezistentă la mușcături” sau se ridică la acel nivel.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2