Utilizate conform specificatiilor tehnice, omogenizatoarele MGT contribuie la marirea termenului de valabilitate a produsului, prin cresterea coerentei, avand an vedere gradul uniform al dispersiei particulelor de grasime. Tratamentul mecanic al particulelor de grasime se realizeazs la temperatura de omogenizare care este cuprinsa intre 600 si 800 C. Produsul rezultat poate fi smantana dar si frisca sau cremele de branzeturi tartinabile. Numarul etapelor de omogenizare ena sau doua , cat si presiunea de lucru pot fi reglate in functie de specificatiile fiecarui produs in parte. Curatarea se efectueaza prin metoda CIP. Totalitatea pieselor care vin in contact cu produsul alimentar este din otel inoxidabil AISI 316, echipamentele fiind prevazute cu: grup de pompare cu pistoane 2/3, camera de omogenizare, motor electric cu mai multe viteze, supape pneumatice, panou de control digital. Controlerul de frecventa este optional, in functie de capacitatea de omogenizare. Presiunea de omogenizare este de 80-250 Bari, iar consumul electric este de 22 V, 380 V trifazic, frecventa de 50, 60 Hz, iar puterea, de la 4, la 50 Kw. Uilajele MGT sunt livrate in urmatoarele tipo-dimensiuni: LHH 300 LHH 500 LHH 1000 LHH 2000 LHH 3000