87
Agerpres Producatorul elvetian Nestle sustine ca a descoperit modalitatea prin care va reduce zaharul din ciocolata cu 40%, potrivit BBC. Nestle sustine ca cercetatorii au descoperit o metoda pentru a structura zaharul diferit, astfel incat sa foloseasca cu 40% mai putin, fara sa fie afectat gustul. Mai mult, Nestle va patenta descoperirea ?si va incepe sa foloseasca metoda din 2018. Cercetatorii au modificat structura zaharului pentru a se dizolva mai repede. Acest lucru pacaleordm;te papilele gustative, iar efectul este de creordm;tere a senzatiei de dulce, sustin reprezentantii Nestle, citati de BBC. Cantitatea de zahar din ciocolata variaza in functie de brand. Ciocolata cu lapte are, in mod obiordm;nuit 50% zahar ?si o parte din el vine din lapte. Ciocolata alba poate avea pana la 60% zahar, iar cea neagra, pana in 40% sau chiar deloc. Nestle a inceput sa reduca zaharul din produsele sale inca din 2007, cand a introdus o politica globala de reducere a zaharului.