TehnologiiȘtiri

232

O nouă platformă pentru reciclarea cutiilor de băuturi

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit RetailDetail, EXTR: ACT, platforma europeană de îmbunătățire și creștere a reciclării ambalajelor din carton pentru băuturi și a ambalajelor multimateriale similare pe bază de fibre în Europa, a anunțat că patru proiecte permit reciclarea anuală a aproximativ 50.000 de tone de componente din fibre din cartoanele pentru băuturi.

EXTR: ACT se așteaptă ca activitățile în curs de reciclare să separe componentele valoroase fără fibre (respinge PolyAl) de cutii de băuturi după ce au trecut prin procesul de extracție a fibrelor în fabrica de hârtie.

Proiectele europene actuale pentru reciclarea PolyAl sunt: ​​fabrica de reciclare a Ecoplasteam din Italia; ReconPolymers în Olanda; Plastigrama în Republica Cehă; și Palurec în Germania.

„Cu aceste proiecte, aproximativ 30% din volumul european al acestor reziduuri PolyAl va începe acum să fie reciclat în noi cicluri de material, unde, de exemplu, materialele plastice recuperate și aluminiul pot fi utilizate în diferite aplicații ca înlocuitor pentru materialul virgin”, a spus Michael Brandl, director general al EXTR: ACT.

„Se așteaptă o extindere suplimentară a acestor opțiuni de procesare pentru viitorul apropiat, subliniind investițiile și soluțiile inovatoare care sunt explorate pentru a se asigura că ambalajele de băuturi introduse pe piața UE rămân cea mai durabilă soluție de ambalare, așa cum este subliniat în Foaia de parcurs 2030 a industriei.”

Componentele din plastic reciclat pot fi utilizate în produse precum țevi din plastic, cutii sau panouri, în timp ce aluminiul va fi compus și utilizat în produse precum blocuri cu motor, lac metalic și alte materiale.

Foaia de parcurs, lansată de EXTR: partenerul industrial ACE (ACE (Alliance for Beverage Cartons and the Environment)), subliniază angajamentul industriei de a colecta 90% din toate cutiile de băuturi pentru reciclare și de a avea cel puțin 70% din toate cartoanele de băuturi reciclate până în 2030.

Foaia de parcurs prezintă, de asemenea, angajamentele și obiectivele industriei pentru livrarea celor mai durabile ambalaje pentru sisteme de aprovizionare cu alimente rezistente, care să fie regenerabile, climatice pozitive și circulare. Extinderea continuă a capacităților de reciclare va consolida și mai mult contribuția pozitivă a ambalajelor pentru băuturi la mediu.

Fondată în 2018, EXTR: ACT este platforma europeană creată pentru a crește reciclarea ambalajelor pentru băuturi și a ambalajelor multimateriale similare pe bază de fibre.

Concentrat pe procesul tehnic al unei astfel de reciclări multi-materiale de la început până la sfârșit, EXTR: ACT funcționează cu întregul lanț valoric pentru a se asigura că ambalajele multi-materiale sunt proiectate ținând cont de ciclul de viață și pot fi colectate, sortate, reciclate și reutilizate pe piețe variate.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2