Datele de la un sondaj exclusiv realizat de GlobalMeatNews a sugerat ca opinia consumatorilor este foarte mult impartita atunci cand vine vorba de perspectiva de a manca carne imprimata 3D. Parte a unui articol special publicat pe acest subiect la inceputul acestei luni, a fost realizat acest sondaj pentru a vedea daca consumatorii ar fi dispusi sa consume aceasta carne sau nu. Dintr-un esantion de 338 de persoane care au votat pana acum, 39% au declarat ca ar manca carne 3D, tot 39% declarand ca nu ar fi dispusi sa consume, in timp ce 22% au raspuns quot;poatequot;. Cu toate ca este nevoie de mai multa cercetare si dezvoltare, intr-o zi vom fi capabili de a ne imprima propria noastra carne, acest lucru fiind viabil din punct de vedere tehnic, sustin reprezentantii Academiei Americane de Alimente. Cei care sunt sustinatori ai acestei idei cred ca ar fi de un beneficiu semnificativ pentru mediu, precum si reducerea numarului de animale sacrificate pentru consum, si furnizarea de hrana ieftina pentru cei care au nevoie, au sugerat cititori. Cu toate acestea, exista indoieli ca acest produs carnea tiparita 3D este intr-adevar carne, cu respondentii care afirma ca testele de siguranta ar trebui sa fie efectuate inainte de a fi lansat ca o alternativa. Alte preocupari includ daca quot;va fi la fel de biologic nutritiv ca proteinele provenind de la animale reale, si la fel de gustoasequot;. In ultimul timp observam o tendinta de modificare a comportamentului consumatorilor, in special consumatorii informati care sunt in cautare de alternative pentru unele alimente. Unii doresc sa consume alimente mai nutritive, cu un aport mai mic de calorii, altii doresc sa consume alimente mai prietenoase cu mediul in sensul ca acestia sunt sustinatori ai protejarii mediului inconjurator. La toate aceste cereri, cei din industria de procesare impreuna cu departamentele de cercetare vor sa vina in intampinarea acestor cerinte.