Peroni Nastro Azzuro invita publicul sa descopere arta ospitalitatii oferite cu naturalete si sentimentul a petrece timp alaturi de cei dragi, inspirate de bucuria si rafinamentul stilului Italian, printr-o serie de show-uri de live cooking in cele mai prestigioase 8 restaurante cu specific Italian din Bucuresti pana in acest moment, au avut loc sesiuni in Trattoria Buongiorno , Constanta, Brasov si Timisoara. Placerea jocului cu ingredientele, decorul elegant, atentia acordata micilor detalii si placerea conversatiei descriu atmosfera pe care Peroni Nastro Azzurro a creat-o pentru publicul din cele patru orase. Zeci de preparate au purtat oaspetii intr-o calatorie culinara in cele sase regiunile ale Italiei faimoase pentru gastronomia lor, cu ajutorul bucatarului care a prezentat nu doar retete si ingrediente, ci intreaga poveste a acestora si a regiunii din care provin. Astfel, invitatii au putut afla secretele unei gazde perfecte, lasandu-se inspirati de arta ospitalitatii, asa cum este definita de italieni: de la ingredientele care dau savoare preparatelor, pana la pasiunea pentru detaliile ale decorului.Ingrediente precum otetul balsamic de Modena, Parmigiano-Reggiano, mortadella si culatello i-au introdus pe cei prezenti in atmosfera specifica regiunii Emilia-Romagna, renumita pentru pastele si mancarurile consistente din carne. Savoarea ierburilor proaspete, printre care rozmarinul si salvia, au stat la baza gusturilor inconfundabile ale preparatelor traditionale din zona Toscana. Apoi, calatoria culinara a purtat publicul in sudul Italiei, in regiunea Campania, unde pizza margherita, probabil cea mai cunoscuta mancare italiana, isi are originile. Din aceasta incursiune a simturilor nu putea lipsi Sicilia, o zona cheie pentru orice gurmand. Preparatele din aceasta regiune, de la caponata pana la dulciurile pentru care sicilienii sunt renumiti - cannolii, granita sau gelato - au creat pentru oaspeti un traseu in una dintre cele mai frumoase parti ale Italiei. Cei pasionati de gastronomia Italiei au putut descoperi cu bucurie bucataria complexa specifica regiunii Abruzzo, cunoscuta pentru mancaruri savuroase, precum peccorino, diferitele tipuri de salumi sau preparatele din fructe de mare. Alaturi de preparatele alese cu deosebita atentie pentru a incanta simturile, pasiunea pentru cele mai mici detalii ale decorului a competat calatoria in lumea rafinata a Italiei. Cromatica simpla, liniile elegante ale decorului, felul in care lumina cadea pe mesele imbracate in materialul alb imaculat, potrivirea delicata dintre aranjamentul floral de pe mese si lumanarile din jur, in aerul senin al serii, au fost elementele prin care Peroni a pus in scena o incursiune senzoriala in Italia. Elementele decorului simplu, dar rafinat, impreuna cu aromele preparatelor, au insufletit conversatia si au stat la baza discutiilor despre locuri, fapte si momente care s-au intetit rapid intre oaspeti, armonizate de zambetele si destinderea care se putea citi pe chipurile lor. Calatoria in lumea bunului gust creata de Peroni continua in perioada urmatoare prin noi sesiuni de live cooking in urmatorarele restaurante: in restaurantul Stefano 25 din Timisoare, pe 8 Septembrie, in restaurantul A-HA din Brasov pe 25 septembrie si Trattoria Buongiorno Victoriei din Bucuresti pe 4 octombrie. Descopera si tu arta ospitalitatii si bucura-te de savoarea unei mese in stil Italian, impreuna cu cei mai apropiati prieteni, alaturi de Peroni Nastro Azzurro. Mai multe, pe www.revista-piata.ro