TehnologiiȘtiri

144

Plastic reciclat pentru ambalarea înghețatelor Magnum Unilever

autor

MeetMilk.ro

distribuie

European Supermarket Magazine informează că Magnum, marca de înghețată deținută de Unilever, a anunțat lansarea unei noi soluții de ambalare fabricate din plastic din polipropilenă.

Peste șapte milioane de unități ale noilor „căni” de înghețată urmează să fie lansate anul acesta, în urma unei etape pilot de succes în Spania, Belgia și Olanda, derulată anul trecut.

Unilever a spus că introducerea noilor cupe este deosebit de oportună, nu doar datorită calităților lor durabile, ci și creșterii consumului intern, ca urmare a COVID-19.

 „Suntem mândri că suntem primul brand de înghețată din lume care a fost pionier în această tehnologie de ultimă generație”, a comentat Julien Barraux, vicepreședinte global Magnum.

„Prin această nouă abordare, sperăm să conducem industria alimentară și răcoritoare către un viitor mai durabil, deschizând calea către o economie circulară.”

Noul ambalaj a fost dezvoltat împreună cu firma SABIC, din Arabia Saudită, care a descris ambalajul ca fiind „un mare efort de colaborare”, pentru reducerea utilizării plasticului virgin în ambalaje.

Până la sfârșitul anului 2020, Unilever va folosi aproximativ 160.000 de kilograme de material plastic reciclat certificat, a spus compania.

Mutarea către recipientele de plastic reciclate face parte din angajamentul global al Unilever, de a reduce utilizarea de ambalaje din plastic cu peste 100.000 de tone și de a accelera utilizarea plasticului reciclat, până în 2025.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2