Știri

89

Romania nu are decat sase microberarii. America are 4000!

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Inspirati de berariile artizanale din America sau Marea Britanie, tot mai multi deschid astfel de afaceri si in Romania. Investitia incepe de la un sfert de milion de euro, iar retetele trebuie respectate intocmai. Berea alba, ro?sie sau neagra contine doar malt ?si hamei, nu ?si aditivi. Alin Matache, unul dintre proprietarii unei astfel de afaceri, a declarat pentru Iqads: Retetele noastre sunt de inspiratie englezeasca. si din America ne luam o parte din ingrediente, din Anglia, America, Noua Zeelanda, Australia.Alin se ocupa de afacere impreuna cu fratele sau, Razvan. Tanarul a urmat in Anglia cursuri de pregatire in domeniu ?si poate spune ca e berar cu diploma. Razvan Matache, producator de bere artizanala: Poate sa stea pana la 4-5 saptamani in functie de cat de tare este berea. Cea mai putin alcoolizata sta 3 saptamani, cea mai puternica - 5 saptamani.Afacerea de familie produce 6 sortimente de bere, care ajung in baruri Romania, iar in curand ?si din Bulgaria. Indiferent unde savurati bautura, cei doi frati recomanda sa o turnati intr-un pahar cu picior. Alin Matache: E mai potrivit pentru servirea unei astfel de beri decat o halba ?si nu te poti satura de miros. Simti mirosuri foarte puternice ?si placute, citrice.Un alt producator de bere artizanala vinde bautura in restaurantul pe care il detine.Kishore Ramnani, proprietarul unei berarii: Astea sunt inima fabricii, aici fierbem maltul, aici e partea de filtrare, acolo e apa. In functie de culoarea maltului, berea este alba, blonda, ro?sie sau neagra.Kishore Ramnani, proprietarul unei berarii: Bere ro?sie merge foarte bine cu peordm;te, bere neagra cu carne. E ?si diferenta de procent de alcool, bere alba, ro?sie, neagra, e crescator, de la 4 pana la 7.In acest caz, doar doar utilajele din berarie au costat un sfert de milion de euro. In Romania exista doar ordm;ase berarii artizanale. In Statele Unite sunt peste 4.000.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2