Potrivit datelor publicate de CBS Interactive Business, in Statele Unite, a fost finalizata o tema de cercetare finantata de procesatori americani de lapte si sponsorizata de Dairy Management Inc DMI . Obiectivul urmarit de cercetatori a fost acela de a gasi noi modalitati de fabricare a branzei si de a spori calitatile acesteia. Cercetarile s-au concentrat pe dezvoltarea unor noi topicuri de branza topita, de determinare a valorii proprietatilor organoleptice, de crestere sau diminuare a continutului de grasimi si maximizarea pe cat de mult posibil a aromelor. Fireste, toate aceste inovatii au fost concepute pentru a satisface solicitarile din ce in ce mai sofisticate ale consumatorilor. In ultimii 50 de ani, cercetatorii au dezvoltat o intelegere fundamentala a principalilor factori de control al proprietatilor sortimentelor de branza, a declarat pentru CBS Lloyd Metzenger, director al Centrului de Cercetare a Lactatelor din Minnesota si profesor la Universitatea Dakota de Sud. Acum este posibil sa produci branza cu gust de aproape orice si cu orice profil de textura. In acest domeniu, sunt concentrate eforturile cercetatorilor din intreaga lume, pentru a spori si mai mult interesul consumatorilor pentru acest aliment.