157
40 de restaurante, peste 4.000 de clienti si incasari brute de peste 200.000 de lei. Asa arata, in cifre, prima editie romaneasca a evenimentului Saptamana Restaurantelor, desfasurata in Bucuresti intre 16 si 23 mai. Majoritatea localurilor participante au raportat, pentru perioada respectiva, cresteri de cel putin 20%, atat pentru incasari, cat si pentru numarul de clienti, in comparatie cu saptamanile precedente. Prin Saptamana Restaurantelor, dorim sa oferim unui public mai mare acces la localuri de top. Iar evenimentul este mai mult decat atat: pur si simplu, vrem sa cream in Romania - deocamdata in Bucuresti -, un eveniment care sa insemne celebrarea iesitului in oras, celebrarea industriei culinare romanesti, spunea Cristi Roman, manager de proiect Saptamana Restaurantelor. Acesta locuieste de sase ani in Dublin, unde, in perioada Saptamanii Restaurantelor, localurile din program sunt rezervate 100% tot timpul, ceea ce nu se intampla in restul anului. Practic, uneori incasarile pot creste cu 50% in aceasta saptamana, in comparatie cu una obisnuita. Iar exemplele pot continua, cu orase precum Londra sau New York, unde se practica de peste zece ani. Mai multe, pe www.capital.ro