TehnologiiȘtiri

238

Scandal! S-a furnizat ciocolată potențial contaminată la 73 de companii

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Contaminarea cu salmonella de la Barry Callebaut are consecințe majore: nu numai că vor fi distruse 30 de camioane cu ciocolată din fabrică, dar alte 73 de companii au primit și ciocolată potențial contaminată, anun’[ RetailDetail dezv[luind un nou scandal din lumea ciocolatei.

Camioane pline cu ciocolată

La începutul săptămânii trecute, în fabrica Barry Callebaut din Belgia a fost descoperită o contaminare cu salmonella. Cea mai mare fabrică de ciocolată din lume a intrat în blocare și va dezinfecta toate liniile.

Tonele de ciocolată care se află încă în fabrică vor fi distruse. Un purtător de cuvânt al producătorului de ciocolată a confirmat că ar fi necesare „aproximativ 30 de camioane” pentru a transporta ciocolata la centrul de tratare a deșeurilor.

Cu toate acestea, o mare parte din ciocolată și-a găsit deja drumul către alte companii care procesează materia primă în ciocolată și batoane. Un total de 73 de companii ar fi afectate. Înainte de weekend, Neuhaus, The Belgian Chocolate Group, Guylian și Mondelez (Côte d’Or) au oprit deja producția ca măsură de precauție. Acum trebuie să verifice dacă livrările lor sunt și contaminate cu salmonella.

Neuhaus era obligat să dezinfecteze

Acesta pare să fie deja cazul la Neuhaus: producătorul belgian de ciocolată trebuie să trimită 80 de tone de ciocolată la depozitarea deșeurilor. Fabrica va fi închisă timp de două până la patru săptămâni pentru a dezinfecta totul.

„O mare parte din ciocolata potențial contaminată fusese deja folosită în fabricile noastre”, a declarat CEO-ul Ignace Van Doorselaere pentru La Dernière Heure. „A trebuit să izolăm și să distrugem toată producția și stocul implicat, dar și să ne închidem fabrica.”

Van Doorselaere crede că compania a fost avertizată prea târziu. Din fericire, Neuhaus are încă trei până la patru săptămâni de stoc, ceea ce Barry Callebaut spune că este cazul pentru majoritatea clienților săi. Furnizorul de ciocolată spune că nu și-ar fi putut informa clienții mai devreme.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2