Știri

106

Tehnologii inovatoare pentru Industria alimentara de la IFT Mantova

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Italian Food Technology:20 ani de experienta si peste 2.000 clienti multumiti pe tot globul Europa, Africa de Sud, Japonia, SUA, Brazilia, etc, chiar si Nepal quot; Proiectul nostru a inceput in 1995. Odata cu aparitia normelor CE care nu recomanda utilizarea lemnului pentru mesele de maturare a branzei, am inceput sa explorez solutii inovatoare quot;, a declarat Fausto Speziali, directorul general al IFT srl Italian Food Technology .quot;Din aceasta cercetare si dezvoltare intensiva s-au nascut panourile perforate din polipropilena pentru maturarea de produse lactate, care nu numai ca sunt solutia ideala pentru a respecta standardele in vigoare, dar poate imbunatati procesele de uscare si maturare . Suporturile pe care le oferim sunt la preturi mult mai mici decat cel din otel si cu privire la acest material, poate fi folosit in contact cu produsul cald sau rece .quot; Suprafetele de polipropilena, fara porozitate, previn acumularea de orice tip de contaminant si sunt usor de curatat . Panourile pot fi spalate cu mana, cu pistol cu presiune mare si tuneluri de spalat ?si sunt de asemenea rezistente la detergenti si dezinfectanti utilizati in industria alimentara la temperaturi ridicate, ?si pot fi sterilizate in fara probleme cu jet de abur . Tocmai pentru aceasta rezistenta nu are nevoie de a se inlocuiri frecvent si acest lucru duce la o economie pe termen lung.Oferta IFT este capabila de a satisface nevoile unui numar de sectoare: de la prelucrarea carnii , pentru diferitele faze ale industriei de patisserie, paine, de uscare industriala de paste umplute sau proaspete, fructe si legume de la conservare deshidratare si refrigerare si in special , in prelucrarea si maturarea de branzeturi. quot; Exista multe avantaje care deriva din utilizarea de PP polipropilena in sectorul produselor lactate,quot;continua Fausto Speziali. quot; In industria alimentara igiena mediului este un factor important si prezinta un risc si de asemenea, suprafetele de sprijin/suport sunt un punct critic sensibil pentru a fi monitorizate, deoarece acestea pot contamina cu usurinta alimentele. In ceea ce priveste suprafetele de sprijin/suport inca multe companii adopta lemnul, desi acest material, avand in vedere caracteristicile sale, nu este conform cu cerintele de igiena cerute de regulamentele europene. Micro- porii lemnului este un material viu , de fapt, faciliteza intrarea de murdarie si de microorganisme si nici procedurile obisnuite de curatenie si dezinfectie sau operatiunile de decopertarea suprafetei nu asigura eliminarea completa . Utilizarea unor materiale diferite cum ar fi otelul si aluminiul , adesea folosit ca alternativa , acesta au dezavantajul costului ridicat si pot cauza probleme din cauza conductivitatii termice ridicate care, in unele cazuri, modifica si compromite procesul de maturare. Strategia IFT nu se limiteaza in a propune pietei o larga gama de produse si solutii, dar se preocupa sa furnizeze clientilor servicii personalizate si consultanta tehnica inca in faza de alegere. Astazi ofera clientilor din industria laptelui o gama variata de rafturi superpozabile, grilaje, carucioare de transport, rastele, etajere si custi de saramurare. Avantaje: suprafete neporoase usor de spalat si igienizat, curatare si dezinfectare rapida o mai buna aerisire a produsului maturarea uniforma a produsului se poate spala/igieniza in tunel de spalare sau cu apa calda sub presiune si detergent realizate din polipropilena conform cu normele UE pentru industria alimentara usoare rezistente nu transmit caldura usor de montat usor de manipulat superpozabile reducerea formarii de mucegai reducerea pierderii in greutate a produsului reducerea timpului de lucru pentru intoarcerea produsului eficientizare spatiului cu pana la 30% rafturi cu colturi rotunjite pentru a se evita acumularea bacteriana Utilitate Pentru branzeturi: maturare, saramurare, depozitare Pentru carne: stocare, afumare, congelare/decongelare, pasteurizare Pentru paste si produse de panificatie: stocare, uscare, congelare Pentru fructe si legume: deshidratare, uscare, stocare, congelare Pentru peordm;te: stocare, congelare/decongelare, afumare, sarare Domenii de aplicare a produselor IFT * uscare si aerisire * condimentare * depozitare * transportarea produselor

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2