TehnologiiȘtiri

168

Tetra Pak introduce ambalajele cu polimeri reciclați și certificați ”Advanced Products”

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Tetra Pak a introdus polimeri reciclați certificați, devenind prima companie din industria ambalajelor pentru alimente și băuturi care a primit certificatul Advanced Products pentru masa rotundă privind biomaterialele durabile (RSB), informează DairyReporter.

Noile sale ambalaje de carton care integrează polimeri reciclați atribuiți sunt acum disponibili pentru producătorii de alimente și băuturi.

Polimerii reciclați din ambalajele din carton Tetra Pak sunt produse sub modelul de atribuire RSB al lanțului de custodie (RSB Advanced Products Categoria III, materie primă reciclată - 100% atribuit).

Acest lucru înseamnă că materialele plastice sunt realizate dintr-un amestec de materiale reciclate și nereciclate, cu masa corespunzătoare de materiale reciclate urmărită de-a lungul lanțului de aprovizionare Tetra Pak. Acest lucru este verificat de un terț auditor, conform procedurii lanțului de custodie RSB, care face parte din certificarea RSB Advanced Products.

Miscarea este un pas în abordarea circulară a Tetra Pak, care include: minimizarea dependenței de resursele bazate pe fosile; aprovizionarea responsabilă a materiilor prime; proiectarea pachetelor pentru reciclare îmbunătățită și reducerea gunoiului; și construirea de parteneriate pentru dezvoltarea unei infrastructuri eficiente de colectare și reciclare la nivel mondial.

Alejandro Cabal, vicepreședinte pentru soluțiile de ambalare, Tetra Pak, a declarat: „În calitate de semnatari ai angajamentului global Ellen MacArthur New Plastics Economy Global, ne-am angajat să încorporăm în medie un conținut de plastic reciclat de minimum 10% în pachetele de carton vândute în Europa până în 2025, subiect la materialele plastice reciclate adecvate de calitate alimentară fiind disponibile din punct de vedere tehnic și economic.

După ce am lucrat îndeaproape cu INEOS și RSB în ultimele luni, acum putem oferi pachete de carton care integrează polimeri reciclați atribuiți, permițând în continuare transformarea durabilă a industriei alimentare. ”

Utilizarea materialului reciclat poate contribui la creșterea ratelor de reciclare și poate face reciclarea mai viabilă din punct de vedere economic. Dar aprovizionarea și calitatea fiabile pot fi o provocare, datorită disponibilității limitate a materialelor reciclate de calitate alimentară pe piață în prezent.

Având în vedere acest lucru, Tetra Pak a inițiat o colaborare strânsă cu furnizorii pentru a explora utilizarea polimerilor reciclați în pachete de carton și a identificat INEOS pentru a furniza primul lot de polietilenă reciclată atribuită (PE). Producătorul global de produse petrochimice, produse chimice de specialitate și produse petroliere folosește procesul de reciclare al PLASTIC ENERGY pentru a transforma deșeurile de plastic în polimeri, înlocuind produsele pe bază de ulei cu material care prezintă specificații identice și același nivel de puritate a produsului ca și plasticul virgin.

Cabal a spus, „RSB certifică faptul că polimerii reciclați atribuiți folosiți în capace, blaturi și / sau acoperiri ale ambalajelor de carton Tetra Pak sunt produse în mod durabil. Fiind primul din sectorul nostru care a primit certificarea RSB Advanced Products reprezintă încă o etapă importantă în călătoria noastră către cel mai durabil pachet alimentar din lume: o cutie de carton care este fabricată complet din materiale regenerabile sau reciclate, este convenabilă și sigură - permițând astfel o rezistență sistemul alimentar - este complet reciclabil și neutru în carbon.

Calificarea și asigurarea asigurării reclamațiilor privind echilibrul în masă sunt esențiale pentru a asigura transparența și responsabilitatea în cadrul sistemului, sporind astfel încrederea din perspectiva utilizatorului final. ”

Materialele plastice sunt fabricate dintr-un amestec de materiale reciclate și nereciclate, cu masa corespunzătoare a materialelor reciclate urmărită de-a lungul lanțului de aprovizionare Tetra Pak.

Cabal a spus, „Există un drum lung de parcurs înainte ca polimerii recoltați pe bază de plante să devină obișnuiți. Colaborăm cu parteneri pentru a explora în continuare polimeri sustenabili, în timp ce continuăm să evaluăm utilizarea produselor alternative pe bază de plante și a materialelor reciclate pe bază de fibre.

Ambiția noastră pe termen lung este clară, ca toate ambalajele noastre să utilizeze polimeri regenerabili sau reciclați, punând capăt extracției materiilor prime fosile. Este necesară acțiune coordonată și pledoarie a mai multor companii și alți actori pentru a sprijini tranziția către o economie circulară cu emisii reduse de carbon. ”

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2